Multiple Choice Questions And Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

EMT Chapter 6: The Human Body -

Multiple Choice Questions And Answers

Question 1: Activities such as walking, talking, and writing

are regulated by the:

  • Central nervous system
  • Autonomic nervous system
  • Involuntary nervous system
  • Somatic nervous system

CORRECT ANSWER: D. somatic nervous system

Question 2: Breathing occurs as the result of a(n):

  • Increase in oxygen, which decreases the pH of the
  • cerebrospinal fluid

  • Decrease in carbon dioxide, which increases the pH of the
  • cerebrospinal fluid

  • Decrease in oxygen, which increases the pH of the
  • cerebrospinal fluid

  • Increase in carbon dioxide, which decreases the pH of the
  • cerebrospinal fluid

CORRECT ANSWER : D. increase in carbon dioxide, which

decreases the pH of the cerebrospinal fluid

Question 3: Both areas of the pons are used to:

  • Ensure that the lungs do not overinflate during breathing
  • Augment respirations during emotional or physical stress
  • Provide forced inspiration or expiration as needed
  • Set the base rate and depth of breathing in a healthy person

CORRECT ANSWER : B. augment respirations during

emotional or physical stress

Question 4: Bile is produced by the liver and concentrated

and stored in the:

  • stomach.
  • kidneys.
  • gallbladder.
  • pancreas.

CORRECT ANSWER : C. gallbladder

Question 5: A patient has a large accumulation of blood in the

sac surrounding the heart. Which type of shock would this condition cause?

  • Hypovolemic
  • Obstructive
  • Cardiogenic
  • Neurogenic

CORRECT ANSWER : B. Obstructive

Question 6: A by-product of involuntary muscle contraction

and relaxation is:

  • oxygen.
  • lactic acid.
  • heat.
  • nitrogen.

CORRECT ANSWER : C. heat

Question 7: A patient has a blood pressure of 130/70 mm Hg.

The "130" in this measurement represents:

  • atrial contraction.
  • ventricular relaxation.
  • ventricular contraction.
  • ventricular filling.

CORRECT ANSWER : C. ventricular contraction

Question 8: A person's bones will become brittle if he or she

is deficient in:

CORRECT ANSWER : calcium

Question 9: An increase in heart rate and contractility occurs

due to stimulation of:

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

EMT Chapter 6: The Human Body - Multiple Choice Questions And Answers Question 1: Activities such as walking, talking, and writing are regulated by the: A. Central nervous system B. Autonomic nervo...

Get this document $30.00