- | Page
NAPSRX EXAM QUESTION S AND
ANSWERS GRADED A+
Question 1: Pharmaceuticals are arguably the most
socially important healthcare product
CORRECT ANSWER: True
Question 2: Pharmaceutical development is a big-risk
undertaking, in which many promising leads prove disappointing
CORRECT ANSWER: True
Question 3: Pharmaceutical sales are highest in which
geographical regions
CORRECT ANSWER: The U.S., Western Europe, and
Japan
Question 4: The U.S. accounts for about ____ of the
world's pharmaceutical revenues
CORRECT ANSWER: 50%
- | Page
Question 5: Which of the following has fueled recent
growth in the pharmaceutical industry
CORRECT ANSWER: Population growth and increased
life expectancies
Question 6: According to your manual, which statement
accurately describes the predicted relationship between pharmaceutical companies and genomic research facilities
CORRECT ANSWER: Partnerships between
pharmaceutical companies and genomic companies will not prove immediately profitable
Question 7: Prescription drug therapy is not cost-effective
for insurance companies and healthcare providers
CORRECT ANSWER: False
Question 8: The high price of healthcare is explained by
the high price of medicines
CORRECT ANSWER: False
- | Page
Question 9: One of the oldest and least effective
pharmaceutical marketing techniques is DTC (direct-to- consumer) advertising
CORRECT ANSWER: False
Question 10: What influences the number of districts in a
region
CORRECT ANSWER: The region's population
Question 11: What is an example of the regionalization of
healthcare delivery systems
CORRECT ANSWER: California and Florida have
different prescription reimbursement policies
Question 12: The heart of pharmaceutical sales is the
regional manager
CORRECT ANSWER: False
Question 13: Most DMs did not start as representatives
CORRECT ANSWER: False
- | Page
Question 14: How many territories are in a typical district
CORRECT ANSWER: 8 to 12
Question 15: What is the most effective method for
grabbing market share
CORRECT ANSWER: Comparative selling
Question 16: Pharmaceutical reps mainly visit pharmacies
CORRECT ANSWER: False
Question 17: It usually only takes 1-2 calls to a physician
before he or she commits to prescribing your product
CORRECT ANSWER: False
Question 18: The pharmacist may dispense a product
other than what the physician prescribed