NAS2 Challenge Exam Questions and Answers (With Correct Solutions) Latest
Question 1: Purpose of Scientific Method
CORRECT ANSWER : solve a problem or answer a
question
Question 2: Question, Hypothesis, Experiment, Observe &
Record, Analyze, Conclude
CORRECT ANSWER : steps of scientific method
Question 3: Independent variable
a variable that stands alone and isn't changed by the other variables you are trying to measure, change or controlled
example: age
CORRECT ANSWER : a variable that stands alone and isn't
changed by the other variables you are trying to measure, change or controlled
Question 4: dependent variable
a variable dependent on other factors, tested or measured
example: test score - factors that go into a score you receive
on a test
CORRECT ANSWER : a variable dependent on other
factors, tested or measured
Question 5: control group
CORRECT ANSWER : does not receive treatment and used
to compare or measure the other subjects
Question 6: experimental group
CORRECT ANSWER : exposed to changes in independent
variable
Question 7: anatomy
CORRECT ANSWER : branch of science concerned with
bodily structure of living organisms; structure
Question 8: physiology
CORRECT ANSWER : science dealing with the functions of
living things or their organs
Question 9: level of organization
living things arranged from the simplest to most complex are:
organelle cells
tissues organs organ systems, organism populations communities ecosystem biosphere
CORRECT ANSWER : living things arranged from the
simplest to most complex are: organelle, cells, tissues, organs,
organ systems, organism, populations communities, ecosystem, biosphere
Question 10: requirements for life
CORRECT ANSWER: Cellular organization, Reproduction,
Metabolism, Homeostasis, Heredity, Response to stimuli, Growth and development, Adaptation through evolution