NBE SCIENCE PRACTICE TEST SOLVED

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NBE SCIENCE PRACTICE TEST (SOLVED)

Question 1: The process by which suspended particles

settle to the bottom of a liquid is

CORRECT ANSWER: Sedimentation

Question 2: Arterial tube connections can be identified as

which of the following?

  • quick-clamp
  • threaded
  • slip-type
  • Luer-Lok

CORRECT ANSWER: 2,3,4

Question 3: A secondary injection point used to clear the

hand and fingers is the:

CORRECT ANSWER: Ulnar artery

Question 4: Which of the following injection sites should

be used when embalming a newborn infant?

  • ascending aorta
  • right common carotid
  • abdominal aorta
  • right brachial artery

CORRECT ANSWER: 1,2,3

Question 5: Before removing remains from a hospital

morgue, the funeral practitioner MUST

  • verify the deceased's identity.
  • sign release forms.
  • put on protective clothing.
  • have a written contract for funeral services.

CORRECT ANSWER: 1,2,3

Question 6: Minerals that cause hard water also create

problems in embalming because they promote

CORRECT ANSWER: Blood-clotting

Question 7: Which of the following may be used in the

preparation of an autopsied body

CORRECT ANSWER: Hardening Compound

Question 8: In regards to the formaldehyde exposure

level readings, the action level is

CORRECT ANSWER: 0.5 ppm

Question 9: When embalming an autopsied body, which

of the following arteries should the funeral practitioner use to obtain the most complete fluid distribution to the upper extremities?

CORRECT ANSWER: Subclavian

Question 10: Low index fluids used to inhibit bilirubin

from converting to biliverdin are known as

CORRECT ANSWER: Jaundice fluid

Question 11: An arterial hemostat is useful to the

embalmer for

CORRECT ANSWER: Clamping a vessel

Question 12: What organ should be given special

attention in the embalming preparation of babies?

CORRECT ANSWER: Brain

Question 13: Continuous drainage during injection is

called

CORRECT ANSWER: concurrent

Question 14: A suture commonly used to close a trocar

puncture is the

CORRECT ANSWER: Purse string

Question 15: Within the 9-region plan of abdominal

division, the central region is termed the

CORRECT ANSWER: Umbilical

Question 16: How many ounces of 32 index fluid are

needed to make 2 gallons of dilute solution having an index of 2%?

CORRECT ANSWER: 16

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NBE SCIENCE PRACTICE TEST (SOLVED) Question 1: The process by which suspended particles settle to the bottom of a liquid is CORRECT ANSWER: Sedimentation Question 2: Arterial tube connections can b...

Get this document $30.00