NBME CCSE QUESTIONS AND

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NBME CCSE QUESTIONS AND

CORRECT DETAILED ANS WERS

(VERIFIED ANSWERS) |ALREADY

GRADED A+

Question 1: What is the treatment for a child with urinary

incontinence and hard stools?

CORRECT ANSWER: Osmotic laxative or

polyethylene glycol

Question 2: Pt with 10yr h/o schizo treated with

Olanzapine comes to ED with his arms held rigidly by his side, mouth is open and eyes are at maximal upward deviation. He says that he can't relax when asked. Last week he was admitted for hallucinations and was given Haloperidol. What is the NBSM?

CORRECT ANSWER: Anticholinergics

(Diphenhydramine OR Benztropine) for acute dystonia

Question 3: What is the NBSM for a 6 mos old who's

mom uses honey on her pacifier for calming and now has

  • | Page

s/s of Clostridium botulinum toxin mom puts honey on the pacifier?

CORRECT ANSWER: Electromyography = Repetitive

nerve stimulation study. Will show low amplitude response if (+) Floppy baby synd

Question 4: What are the S/S of vertebral artery

occulsion?

CORRECT ANSWER: Vestibulocerebellar dysfunx

(Vertigo, Nystagmus, Ataxia) + ipsilateral CN dysfunx + Contralateral hemiparesis + contralateral loss of P/T sensation

Question 5: What is the NBSM of vertebral artery

occlusion?

CORRECT ANSWER: If pt has A. Fib give

Anticoagulant (Warfarin) to prevent recurrent stroke If pt DOES NOT have A.Fib give Anti-PLT (ASA + Clopidogrel) to prevent stroke in pts w/o A.Fib

  • | Page

Question 6: What is the NBSM for pt with an

erythematous swollen joint + systemic sx (fever, nausea, chills, myalgias)?

CORRECT ANSWER: Arthrocentesis

Dx: Septic arthritis

Question 7: What is the MC causal organism in septic

arthritis?

CORRECT ANSWER: S. aureus

Question 8: What is JIA?

CORRECT ANSWER: Juvenile Idopathic Arthritis (aka

Juvenile Rheumatoid arthritis Autoimmune dz in kids <16yo that manifests like RA (morning stiffness and gradual loss of joint motion for 6 weeks)

There are 3 types: Oligoarticular(aka Pauciarticular),

Polyarthritic and Systemic (aka Still dz)

  • | Page

Question 9: What is the NBSM for 11yo F with pain and

inflammation of weight bearing joints?

CORRECT ANSWER: Slit lamp exam

Dx: JIA

JIA assoc Uveitis is MC in females w/ oligoarthritis and +ANA titers. Uveitis doesn't present until complications occur (glaucoma, cataracts, amblyopia)

Question 10: What locations does lung cancer like to

metastasize?

CORRECT ANSWER: Lung cancer mets are found in

the LABB: Liver, Adrenals, Bone and Brain

Question 11: What cancers like to metastasize to bone?

CORRECT ANSWER: Thyroid, kidney, lung, breast

and prostate

Question 12: What are the RFs for decreased blood

supply in avascular necrosis/osteonecrosis? What is gold standard for dx?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

NBME CCSE QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANS WERS (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY GRADED A+ Question 1: What is the treatment for a child with urinary incontinence and hard stools? CORRECT ANSWER: Osmo...

Get this document $30.00