NC BLET STATE EXAM LATEST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NC BLET STATE EXAM LATEST

ACTUAL EXAM 200+ QUESTIONS

AND CORRECT DETAILED

ANSWERS|AGRADE

Question 1: The three sources of law.

CORRECT ANSWER : Constitutional, Statutory, Common

Question 2: In a proceeding to terminate parental rights the

summons tells the parent they must file an answer to the_____and how many days____

CORRECT ANSWER : Clerk Of Superior Court 30days

Question 3: When do you issue Miranda Warnings

CORRECT ANSWER : Suspect arrested and you are

questioning him about the case.

Question 4: A stationary type of surveillance is called a

CORRECT ANSWER : Stakeout

Question 5: You enter stolen property into what

CORRECT ANSWER : NCIC

Question 6: When writing how do you correct a writing error.

CORRECT ANSWER : Draw a line through it and initial it.

Question 7: How should reports be written

CORRECT ANSWER : First person

Question 8: Statutory Law

CORRECT ANSWER : Written law enacted by the legislative

branches

Question 9: Common Law

CORRECT ANSWER : Judge-made law that originated in

England from decisions shaped according to prevailing custom. Decisions were applied to similar situations and gradually became common to the nation.

Question 10: Infraction

CORRECT ANSWER : Non criminal violation Can not be

arrested for.

Question 11: The first Amendment

CORRECT ANSWER : 5 freedoms: speech, press, religion, assembly, petition

Question 12: What is Constitutional Law

CORRECT ANSWER : Basic law of the land

Question 13: How long do you have to send fingerprints

CORRECT ANSWER : 60Days

Question 14: Who does the final disposition card get sent to

(Fingerprints)

CORRECT ANSWER : Clerk of Courts

Question 15: When should a child be in a car seat

CORRECT ANSWER : Less than 8 less than 80 pounds

Question 16: When is it unlawful to use a mobile phone

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NC BLET STATE EXAM LATEST ACTUAL EXAM 200+ QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS|AGRADE Question 1: The three sources of law. CORRECT ANSWER : Constitutional, Statutory, Common Question 2: In a pr...

Get this document $30.00