NCAA Rules Test with Approved Answers Latest

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NCAA Rules Test with Approved Answers |Latest

Question 1: A student-athlete is interested in joining a sports

fantasy league - which of the following structures is impermissible?

CORRECT ANSWER : Requires an entry fee AND a prize is

awarded

Question 2: Coach Div wants to supplement her income by

offering private lessons in the summer. Provided they are offered to the general public & fees are consistent, who may they train?

CORRECT ANSWER : Student-athletes from another

institution's team & PSAs

Question 3: What is a permissible team fundraising activity for

student-athletes at your institution?

CORRECT ANSWER : Participating in activities that involve

use of athletics ability in season - ex: free throw shooting

Question 4: A swimming student-athletes wins a basketball

tournament & accepts a cash prize - what does this mean for their eligibility?

  • | Page

CORRECT ANSWER : The student-athlete is no longer eligible

in basketball

Question 5: The rules around social media apply to the

following accounts:

CORRECT ANSWER : team, coach, & student-athlete (when

directed by coach)

Question 6: Enrolled student-athletes may voluntarily participate

in virtual recruiting events...

CORRECT ANSWER : during the academic year only

Question 7: Does an institutional coach need to receive

permission to contact a two-year or JUCO prospect?

CORRECT ANSWER: No

Question 8: If a potential transfer student-athlete from a DI or

DII institution issues a self-release form, a DIII coach may begin recriuting conversations with them?

CORRECT ANSWER : No

  • | Page

Question 9: A PSA may take undirected photos for social media

on an official or unofficial visit including...

CORRECT ANSWER : - a photo with a coach of student-athlete

  • a photo from the sidelines
  • a photo dressed in a non-personalized institution item

Question 10: Can Coach Div blast a welcome message for her

top recruit on the scoreboard that is visible to passersby?

CORRECT ANSWER : No

Question 11: Can an institution compete against a high school or

prep school team?

CORRECT ANSWER : No

Question 12: An incoming transfer student-athlete wants to

attend your upcoming Prospect Clinic before arriving on campus this Fall. The published criteria is grades 10 & up - can they attend?

CORRECT ANSWER : Yes - they meet the age criteria

  • | Page

Question 13: Coach Div is planning her summer camp and

knows that it must be open to the general public. By what criteria can and can not limit participants?CORRECT ANSWER : can: age, grade, number of participants

can NOT: GPA

Question 14: Can a college coach that coaches a club team of

PSAs post pictures to social media provided there is a clear distinction between the representation of the club and not the college?

CORRECT ANSWER : Yes

Question 15: Can an institutional coach submit a congratulatory

video to be played at a virtual high school signing ceremony?

CORRECT ANSWER : No

Question 16: A PSA who has committed to your institution may

be a sent a personalized cover letter that offers them a roster

spot provided:

CORRECT ANSWER: - it's produced by the institution

  • there is no request to attend the institution

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

NCAA Rules Test with Approved Answers |Latest Question 1: A student-athlete is interested in joining a sports fantasy league - which of the following structures is impermissible? CORRECT ANSWER : R...

Get this document $30.00