NFPA 70E FINAL EXAM WITH

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NFPA 70E FINAL EXAM WITH

100% CORRECT ANSWERS

Question 1: What does the general duty clause of the

Occupational Safety and Health Act require of employers?

CORRECT ANSWER: Provide a workplace free from

recognized hazards

Question 2: What do safety-related work practices require

regarding cell lines?

CORRECT ANSWER: The cell line is not grounded

through the welding machine.

Question 3: You are going to conduct battery activities

that will require you to handle liquid electrolyte. What protective equipment must be available to you?

CORRECT ANSWER: Eye wash facilities

Question 4: What is required before employees begin a

new project?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Job briefing

Question 5: Which approach limit is at the point where

work is the same as making contact with the live part?

CORRECT ANSWER: Prohibited Approach Boundary

Question 6: How is arc rating derived?

CORRECT ANSWER: Value of the arc thermal

performance value (ATV) or energy of breakopen threshold

Question 7: You are required to verify an electrically safe

work condition at a worksite. What is the first step you will take when initiating the process?

CORRECT ANSWER: Determine all possible sources

of electrical supply to the equipment

Question 8: Which of the following statement is True

about Barricades?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Barricades cannot be placed

closer than the limited approach boundary

Question 9: How often should you do a visual inspection

of test instruments and equipment?

CORRECT ANSWER: Before each use

Question 10: NFPA 70E provides specific information to

help companies prevent exposure to which types of hazards?

CORRECT ANSWER: Electrical

Question 11: Which of the following methods can be used

in selecting arc flash PPE?

CORRECT ANSWER: Either the incident energy

analysis method or arc flash PPE categories method can be used when choosing PPE, but not both.

  • | Page

Question 12: Branch-circuit overcurrent protective

devices are provided with interrupting ratings appropriate for the intended use but no less than how many amperes?

CORRECT ANSWER: 5,000

Question 13: What is the most effective method specified

in the hierarchy of risk control?

CORRECT ANSWER: Elimination

Question 14: Tag attachment means must have which of

the following features?

CORRECT ANSWER: Self-locking

Question 15: You are going to conduct battery activities

that will require you to handle liquid electrolyte. What protective equipment must be available to you?

CORRECT ANSWER: Eye wash facilities

Question 16: How often must employers audit their

electrical safety programs?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NFPA 70E FINAL EXAM WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: What does the general duty clause of the Occupational Safety and Health Act require of employers? CORRECT ANSWER: Provide a workplace free ...

Get this document $30.00