NHA- CCMA Questions and Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NHA- CCMA Questions and Answers Already Passed

Question 1: When measuring a infant from head to heel.

What exam position should you place the infant in?

CORRECT ANSWER : Supine position

Question 2: What type of patient would you report to the

provider if they had a low apical pulse?

CORRECT ANSWER : Infants 6 weeks who has a heart

of 80/min

Question 3: What statement do you provide to patients to

be in compliance HIPPA?

CORRECT ANSWER : Confidentiality statement

Question 4: What information do you need to provide to

the patient when wearing a Holter monitor about marker?

CORRECT ANSWER : When you have symptoms

Question 5: What information is acceptable to provide to

the patient in the waiting room?

CORRECT ANSWER : Educational material

Question 6: What technique would be used when passing

a scalpel to the provider during a sterile procedure?

CORRECT ANSWER : Blade down, handle first

Question 7: A patient being post-op status post left

mastectomy. What information should you make sure is on the chart from hospital?

CORRECT ANSWER : Pathology

Question 8: What is the hormone detected in pregnancy

test?

CORRECT ANSWER : Human chorionic gonadotropin

(HCG)

Question 9: What is used in cryosurgery?

CORRECT ANSWER : Liquid nitrogen

Question 10: What is the universal claim for submited

outpatient billing?

CORRECT ANSWER : CMS 1500

Question 11: When reviewing a patient's chart after a

visit. Where would you look in the chart to review medication dosage and instructions for the patient?

CORRECT ANSWER : Plan of care

Question 12: Where should you refer a non- ambulatory

for, assistance with workplace accommodations?

CORRECT ANSWER : American w/ Disability Act

Question 13: You have obtained the following vital signs

from an adult patient: temperature 37.2 C (99. 0 F), heart

rate 106/min, BP 89/50 mm Hg and respiratory rate of 18/min. What should document regarding the vital signs?

CORRECT ANSWER : Tachycardia, Hypotension,

Afebrile, Normal Respiration

Question 14: What position should you place a patient for

a pap smear?

CORRECT ANSWER : Lithotomy Position

Question 15: A urgent referral has been submitted to the

insurance company. How long should the authorization process take?

CORRECT ANSWER : Immediately over the phone

Question 16: Your gloved hands come in contact with the

patient's blood during a procedure. What action should you take?

CORRECT ANSWER : Dispose of in a biohazard

container

Question 17: A patient has COPD and requires an

abdominal exam. What position should you place the patient in to manage his/her respiratory status?

CORRECT ANSWER : Semi-Fowler

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NHA- CCMA Questions and Answers Already Passed Question 1: When measuring a infant from head to heel. What exam position should you place the infant in? CORRECT ANSWER : Supine position Question 2:...

Get this document $30.00