NHA Phlebotomy Exam - CORRECT ANSWER : Pulmonary Circulation & Systemic

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

NHA Phlebotomy Exam

Question 1: What are the two types of circulation in the heart?

CORRECT ANSWER : Pulmonary Circulation & Systemic

Circulation

Question 2: What does the Pulmonary Circulation System do?

CORRECT ANSWER : Carries deoxygenated blood from the

right ventricle to the lungs

Question 3: What does the Systemic Circulation System do?

CORRECT ANSWER : Carries oxygenated blood from the

left ventricle throughout the body

Question 4: What are the two right valves of the heart?

CORRECT ANSWER : Tricuspid Valve & Pulmonic Valve

Question 5: What are the two left valve of the heart?

CORRECT ANSWER : Mitral Valve & Aortic Valve

Question 6: What are the three layers of the heart?

CORRECT ANSWER : Epicardium, Myocardium,

Endocardium

Question 7: What are the eight blood vessels?

CORRECT ANSWER : Aorta, Arteries, Arterioles,

Capillaries, Venules, Veins, Superior Vena Cava and Inferior Vena Cava

Question 8: How many liters of blood is in the average adult

body?

CORRECT ANSWER : 5-6 liter of blood

Question 9: Plasma is the____ portion of the blood.

CORRECT ANSWER : Liquid

Question 10: Formed element is the ______ portion of the

blood.

CORRECT ANSWER: Cellular

Question 11: What does formed elements consist of?

CORRECT ANSWER : Erythrocytes, Leukocytes,

Thrombocytes

Question 12: What are the five Leukocytes?

CORRECT ANSWER : Neutrophils, Lymphocytes,

Monocytes, Eosinophils, Basophils

Question 13: What is another name for Leukocytes?

CORRECT ANSWER : White Blood Cells (WBC)

Question 14: Define Hemostasis

CORRECT ANSWER : The process by which the blood

vessels are repaired after an injury

Question 15: What are the four stages of hemostasis?

CORRECT ANSWER : Vascular Phase, Platelet Phase,

Coagulation Phase, Fibrinolysis

Question 16: Explain the Vascular Phase of Hemostasis.

CORRECT ANSWER : 1st step in Hemostasis. Injury to

blood vessels cause the blood vessels to construct and slow down the blood flow

Question 17: Explain the Platelet Phase of Hemostasis.

CORRECT ANSWER : 2nd step in Hemostasis. Platelets

adhere to injured endothelial lining. This forms aggregation

Question 18: Define Aggregation.

CORRECT ANSWER : A temporary platelet plug formed

during the platelet phase of hemostasis

Question 19: Explain the Coagulation Phase of Hemostasis.

CORRECT ANSWER : 3rd step in Hemostasis. Converts

temporary platelet plug into a fibrin clot

Question 20: Explain Fibrinolysis in Hemostasis.

CORRECT ANSWER: 4th step in Hemostasis. The

breakdown and removal of the fibrin clot

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NHA Phlebotomy Exam Question 1: What are the two types of circulation in the heart? CORRECT ANSWER : Pulmonary Circulation & Systemic Circulation Question 2: What does the Pulmonary Circulation Sys...

Get this document $30.00