NSCA CPSS EXAM ACTUA L EXAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NSCA CPSS EXAM ACTUA L EXAM

200 QUESTIONS AND CORRECT

DETAILED ANSWERS WIT H

RATIONALES (VERIFIED

ANSWERS) |ALREADY GR ADED A+

Question 1: What is the Training Load model?

CORRECT ANSWER : Not explicitly defined in the

provided text, but implied as the framework managing volume and intensity to optimize performance and adaptation.

Question 2: What is Periodization?

CORRECT ANSWER : A macro-management strategy

that serves as a training blueprint, from which periods of time are assigned that target specific skills, fitness, or performance-related factors. Volume and intensity are inversely related. 1-3 peaks/macrocycles per year.

Question 3: What is the Parallel training model?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Not explicitly defined in the

provided text.

Question 4: What is the Sequential Training Model?

CORRECT ANSWER : Not explicitly defined in the

provided text.

Question 5: What is the difference between Periodization

and Programming?

CORRECT ANSWER : Periodization is a macro-

management strategy that serves as a training blueprint, while programming is an operation of strategic thinking best accomplished when ongoing monitoring is integrated into the periodization process.

Question 6: How is biological adaptation achieved?

CORRECT ANSWER : By disturbing the current

capacity of the system.

Question 7: What is supercompensation?

  • | Page

CORRECT ANSWER : The effect whereby performance

is enhanced if the body is able/allowed to adapt.

Question 8: What syndrome is supercompensation related

to?

CORRECT ANSWER : General adaptation syndrome.

Question 9: What is general adaptation syndrome?

CORRECT ANSWER : The framework of interaction

between the imposed training stress, acute fatigue response, adaptation, and a new level of homeostasis/performance.

Question 10: How does overtraining syndrome develop?

CORRECT ANSWER : After continued high volume,

high intensity training or both when an athlete is over- reached.

  • | Page

Question 11: Which training model is when performance

of a positive fitness effect and a negative fatigue effect decay exponentially over time but at different rates?

CORRECT ANSWER : Fitness-fatigue model.

Question 12: What is the dose-response relationship?

CORRECT ANSWER : Relationship between the size of

an administered dose and the intensity of the response produced.

Question 13: What qualifies as external load?

CORRECT ANSWER : Amount of weight lifted,

distance/speed of running, it's what an athlete has done.

Question 14: What is it called when an athlete has

responded to an external load?

CORRECT ANSWER : Internal load.

Question 15: How is external load measured?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NSCA CPSS EXAM ACTUA L EXAM 200 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS WIT H RATIONALES (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY GR ADED A+ Question 1: What is the Training Load model? CORRECT ANSWER : Not expl...

Get this document $30.00