Ohio School of Phlebotomy Final Exam (131 QUESTIONs) Newest QUESTIONs and Answers (Verified Answers)
QUESTION 1: How many times do you invert each tube?
8-10- Blood Cultures (l yellow) Green Lavender and purple White Gray 3-4 - Light Blue 5- Red Orange Red Tiger Top
CORRECT ANSWER : 8-10 times for Blood Cultures
(yellow), Green, Lavender and Purple, White, Gray; 3-4 times for Light Blue; 5 times for Red, Orange, Red Tiger Top
QUESTION 2: What is hemopoiesis?
CORRECT ANSWER: production of red blood cells
QUESTION 3: What happens when a hematoma starts to
form when performing a Veni.?
CORRECT ANSWER : End the Draw immediately
QUESTION 4: What is OSHA?
CORRECT ANSWER : Occupational Safety and Health
Administration Protects the workers
QUESTION 5: Name the 2 Types of Yellow Tubes
CORRECT ANSWER : SPS- Blood Cultures ACD- DNA
Testing
QUESTION 6: What is a red blood cell?
CORRECT ANSWER : erythrocyte
QUESTION 7: What 2 systems make the Circulatory
System?
CORRECT ANSWER : Cardiovascular and the Lymphatic
Systems
QUESTION 8: What is in the Light Blue Tube?
CORRECT ANSWER : Sodium Citrate
QUESTION 9: The exchange of cells occurs where?
CORRECT ANSWER : Capillary level
QUESTION 10: How is Blood Type Determined?
CORRECT ANSWER : The Antigens.
QUESTION 11: What happens if you only get half a sample
when performing a Veni?
CORRECT ANSWER : Restart the entire procedure.
QUESTION 12: BMP
CORRECT ANSWER : basic metabolic panel
QUESTION 13: Anti-coagulants
CORRECT ANSWER : Prevents blood from clotting
QUESTION 14: Define Blood Pressure
CORRECT ANSWER : the amount of force exerted by the
blood on the peripheral arterial walls