ONSONCC CHEMOTHERAP Y

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ONS/ONCC CHEMOTHERAP Y

IMMUNOTHERAPY CERTIF ICATE

EXAM WITH 100% CORRECT

ANSWERS

Question 1: 3 major phases of cell division:

CORRECT ANSWER : Interphase, Mitotic phase,

Cytokinesis

Question 2: 3 steps of interphase:

CORRECT ANSWER : First growth phase (G1),

Synthesis phase (S phase), Second growth phase (G2)

Question 3: 4 phases of mitosis:

CORRECT ANSWER : Prophase, Metaphase, Anaphase,

Telophase

Question 4: Innate immunity: CORRECT ANSWER : Non-specific response, either:

  • Barrier (skin, mucous membranes, flora of skin/gut)
  • | Page
  • Cellular components (phagocytes, natural killer cells,
  • granulocytes, macrophages)

Question 5: Adaptive immunity:

CORRECT ANSWER : Follows innate immunity if

unsuccessful. Memory immunity, including:

  • Humoral immunity (production of antibodies or
  • immunoglobulins)

  • Cell-mediated immunity (dependent upon T cells)
  • Regulatory T-cells (prevent autoimmune reactions and
  • limit inflammatory responses)

Question 6: Define mutations

CORRECT ANSWER : Variations in the nucleotide

sequence of a gene

Question 7: 3 main goals of treatment:

CORRECT ANSWER : Cure, Control, Palliation

Question 8: Define neoadjuvant therapy

  • | Page

CORRECT ANSWER : Treatment is given prior to

surgery to shrink the tumor

Question 9: Define adjuvant therapy

CORRECT ANSWER : Additional cancer treatment

given after the primary treatment to lower the risk that the cancer reoccurs

Question 10: Define conditioning/preparative therapy

CORRECT ANSWER : Treatments used to prepare a

patient for stem cell transplantation

Question 11: 2 types of conditioning therapies:

CORRECT ANSWER : Myeloablative,

Nonmyeloablative

Question 12: Define dose density

CORRECT ANSWER : Drug dose per unit of time

Question 13: Define dose intensity

  • | Page

CORRECT ANSWER : Amount of drug delivered over

time

Question 14: How is relative dose intensity (RDI)

calculated?

CORRECT ANSWER : By comparing the dose that the

patient ACTUALLY received to the planned dose of the standard regimen

Question 15: How do alkylating agents work?

CORRECT ANSWER : By causing a break in the DNA

helix strand, interfering with DNA replication and causing cell death

Question 16: 3 subcategories of alkylating agents:

CORRECT ANSWER :

  • Nitrogen mustards
  • Platinum-based agents (do not possess an alkyl group
  • but still termed alkylating agents as they work similarly)

  • Nitrosoureas

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

ONS/ONCC CHEMOTHERAP Y IMMUNOTHERAPY CERTIF ICATE EXAM WITH 100% CORRECT ANSWERS Question 1: 3 major phases of cell division: CORRECT ANSWER : Interphase, Mitotic phase, Cytokinesis Question 2: 3 s...

Get this document $30.00