Package Title: Testbank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Principles of Anatomy and Physiology 14th Edition Tortora Test Bank

Package Title: Testbank

Course Title: PAP14

Chapter Number: 01

Question type: Multiple Choice

1) Which term describes the study of the functions of body structures?

  • anatomy
  • physiology
  • endocrinology
  • histology
  • immunology

Answer: b

Difficulty: Easy

Study Objective 1: SO 1.1 Define anatomy and physiology, and name several branches of these sciences.

Section Reference 1: Sec 1.1 Anatomy and Physiology Defined

2) Which term defines a group of cells that work together to perform a particular function?

  • tissue
  • organ
  • molecules
  • compounds
  • organism

Answer: a

Difficulty: Easy

Study Objective 1: SO 1.2 Identify the organ systems and major organs of the human body and describe their locations and functions.Study Objective 2: SO 1.2.1 Describe the body’s six levels of structural organization.Section Reference 1: Sec 1.2 Levels of Structural Organization and Body Systems.

3) Which term refers to the sum of all chemical processes that occur in the body?

  • metabolism
  • anabolism
  • catabolism 1 / 4
  • auscultation
  • palpation

Answer: a

Difficulty: Easy

Study Objective 1: SO 1.3.1 Define the important life processes of the human body.

Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism

Question type: Essay

4) List the basic processes of life.

Answer:

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 1.3.1 Define the important life processes of the human body.

Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism

Solution: The basic processes of life include metabolism, responsiveness, movement, growth, differentiation and reproduction.

Question type: Multiple Choice

5) The two organ systems that regulate and maintain homeostasis are the

  • cardiovascular and integumentary systems.
  • nervous and endocrine systems.
  • cardiovascular and respiratory systems.
  • respiratory and muscular systems.
  • urinary and integumentary systems.

Answer: b

Difficulty: Easy

Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders.

Study Objective 2: SO 1.4.1 Define homeostasis.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

6) Which body fluid fills the narrow spaces between cells and tissues and directly affects the proper functioning of cells? 2 / 4

  • lymph
  • blood plasma
  • interstitial fluid
  • intracellular fluid
  • vitreous body

Answer: c

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 1.3 Define the important processes of the human body.

Study Objective 2: SO 1.3.2 Define homeostasis and explain its relationship to interstitial fluid.

Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism

Question type: Essay

7) Describe the differences between positive and negative feedback systems.

Answer:

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders.Study Objective 2: SO 1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

Solution: A positive feedback system will strengthen or reinforce a change in one of the body’s controlled conditions while a negative feedback system will reverse a change in a controlled condition.

Question type: Multiple Choice

8) Which feedback system structure receives output from the control center?

  • receptor
  • stimulus
  • response
  • effector
  • efferent pathway

Answer: d

Difficulty: Medium 3 / 4

Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders.

Study Objective 2: SO 1.4.2 Describe the components of a feedback system.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

9) Which feedback system structure provides input to the control center?

  • receptor
  • muscle
  • response
  • effector
  • efferent pathway

Answer: a

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders.

Study Objective 2: SO 1.4.2 Describe the components of a feedback system.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

10) A condition NOT regulated by a negative feedback loop would be:

  • childbirth
  • body temperature
  • blood pressure
  • heart rate
  • blood sugar

Answer: a

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders.Study Objective 2: SO 1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

11) Objective changes in a patient’s normal body function that can be directly observed or measured by a clinician are referred to as

  • symptoms.
  • disorders.
  • disturbance.
  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Principles of Anatomy and Physiology 14th Edition Tortora Test Bank Package Title: Testbank Course Title: PAP14 Chapter Number: 01 Question type: Multiple Choice 1) Which term describes the study o...

Get this document $30.00