Package Title: Testbank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Principles of Anatomy and Physiology 15th Edition Wiley Test Bank

Package Title: Testbank

Course Title: PAP15

Chapter Number: 01

Shuffle: Yes

Case Sensitive: No

Question type: Multiple Choice

1) Which describes the study of the functions of body structures?

  • anatomy
  • physiology
  • endocrinology
  • histology
  • immunology

Answer: b

Difficulty: Easy

Bloomcode: Knowledge

Learning Objective 1: LO 1.1 Define anatomy and physiology, and name several branches of these sciences.

Section Reference 1: Sec 1.1 Anatomy and Physiology Defined

Question type: Multiple Choice

2) A group of cells that work together to perform a particular function is a(n)

  • tissue
  • organ
  • molecules
  • compounds
  • organism

Answer: a

Difficulty: Easy

Bloomcode: Knowledge

Learning Objective 1: LO1.2 Identify the locations and functions of each of the organ systems and major organs of the human body.Learning Objective 2: LO1.2.1 Describe the body’s six levels of structural organization.Section Reference 1: Sec 1.2 Levels of Structural Organization and Body Systems. 1 / 4

Question type: Multiple Selection

3) What process occurs when amino acids build new proteins

  • metabolism
  • anabolism
  • catabolism
  • responsiveness
  • differentiation

Answer 1: a

Answer 2: b

Difficulty: Medium

Bloomcode: Application

Learning Objective 1: LO1.3.1 Define the important life processes of the human body.

Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism

Question type: Essay

4) How are reproduction, differentiation and growth related?

Answer:

Difficulty: Hard

Bloomcode: Synthesis

Learning Objective 1: LO1.3.1 Define the important life processes of the human body.

Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism

Solution: Reproduction occurs through the fertilization of an ovum by a sperm cell to form a zygote, followed by repeated cell divisions and the differentiation of these cells. Growth is an increase in body size that results from an increase in the size of existing cells, an increase in the number of cells, or both.

Question type: Multiple Choice

5) The two organ systems that predominantly regulate and maintain homeostasis are the

  • cardiovascular and integumentary systems.
  • nervous and endocrine systems. 2 / 4
  • cardiovascular and respiratory systems.
  • respiratory and muscular systems.
  • urinary and integumentary systems.

Answer: b

Difficulty: Easy

Bloomcode: Comprehension

Learning Objective 1: LO1.4.1 Define homeostasis.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

6) Which body fluid fills the narrow spaces between cells and tissues?

  • lymph
  • blood plasma
  • interstitial fluid
  • intracellular fluid
  • vitreous body

Answer: c

Difficulty: Medium

Bloomcode: Application

Learning Objective 1: LO1.4.1 Define homeostasis

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

Question type: Essay

7) Describe the differences between positive and negative feedback systems.

Answer:

Difficulty: Medium

Bloomcode: Analysis

Learning Objective 1: LO1.4.2 Describe the components of a feedback system.

Learning Objective 2: LO1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

Solution: A positive feedback system will strengthen or reinforce a change in one of the body’s controlled conditions while a negative feedback system will reverse a change in a controlled condition.

Question type: Multiple Choice 3 / 4

8) Hormonal or electrical signals are sent from the control center to the

  • receptors
  • stimulus
  • afferent pathway
  • effectors
  • efferent pathway

Answer: d

Difficulty: Medium

Bloomcode: Application

Learning Objective 1: LO1.4.2 Describe the components of a feedback system.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

Question type: Multiple Choice

9) A component that detects decreasing oxygen concentrations in blood would be the

  • receptor
  • muscle
  • response
  • effector

Answer: a

Difficulty: Medium

Bloomcode: Analysis

Learning Objective 1: LO1.4.2 Describe the components of a feedback system.

Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis

Question type: Multiple Choice

10) If blood concentrations of thyroid hormones increase above a certain level, Thyroid releasing hormone (TRH) neurons in the hypothalamus are inhibited and stop secreting TRH. This is an example of

  • negative feedback
  • positive feedback
  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Principles of Anatomy and Physiology 15th Edition Wiley Test Bank Package Title: Testbank Course Title: PAP15 Chapter Number: 01 Shuffle: Yes Case Sensitive: No Question type: Multiple Choice 1) Wh...

Get this document $30.00