Pearsons Comprehensive Medical Assisting 4th Edition Beaman Test Bank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

1

Pearsons Comprehensive Medical Assisting 4th Edition Beaman Test Bank Pearson's Comprehensive Medical Assisting, 4e (Beaman)

Chapter 1 Medical Assisting: The Profession

True/False Questions

1) A physician may never delegate tasks to a medical assistant that would be viewed as a medical assistant practicing medicine.

Answer: TRUE

Page Ref: 9

Objective: 1.6

2) The medical assistant's main responsibility is to assist the physician in providing patient care.

Answer: TRUE

Page Ref: 6

Objective: 1.5

3) State laws can vary on who can delegate duties to a medical assistant.

Answer: TRUE

Page Ref: 9

Objective: 1.6

4) It is important to present a confident, professional image that helps put the patient at ease.

Answer: TRUE

Page Ref: 10

Objective: 1.7

5) More and more employers are requiring credentials as a condition for employment.

Answer: TRUE

Page Ref: 10

Objective: 1.8

6) It is your responsibility as a medical assistant to only practice within your scope of practice.

Answer: TRUE

Page Ref: 6

Objective: 1.5

7) A licensed medical assistant can perform the same duties as a licensed nurse.

Answer: FALSE

Page Ref: 7

Objective: 1.5

8) The Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) issued a final ruling mandating that EVERY medical assistant is able to enter physician orders in a computerized order entry system.

Answer: FALSE

Page Ref: 10

Objective: 1.8 1 / 4

2

9) The medical assistant is uniquely qualified to perform the administrative and clinical procedures associated with the responsibilities of a medical office assigned by the physician.

Answer: TRUE

Page Ref: 7

Objective: 1.5

10) A patient navigator is the primary source of communication between the patient and their health care providers.

Answer: TRUE

Page Ref: 14

Objective: 1.11

11) One of the goals of a patient navigator is to streamline the healthcare services that the patient receives.

Answer: TRUE

Page Ref: 14

Objective: 1.11

12) A job in the medical records department would require general administrative skills, understanding of medical terminology, and knowledge of insurance coding.

Answer: TRUE

Page Ref: 14

Objective: 1.10

13) The National Healthcareer Association (NHA) offers 3 medical assisting credentials, the Certified Clinical Medical Assistant (CCMA), the Certified Medical Administrative Assistant (CMAA), and the National Certified Medical Assistant (NCMA).

Answer: FALSE

Page Ref: 11, 12

Objective: 1.9

14) Medical assisting requires mastery of a complex body of knowledge and specialized skills requiring both formal education and practical experience.

Answer: TRUE

Page Ref: 4

Objective: 1.2

15) A medical assistant in a diploma program should expect to be in school for 6 months to 1 year.

Answer: TRUE

Page Ref: 5

Objective: 1.3 2 / 4

3

16) In addition to normal business hours, urgent care facilities have business hours at night and on the weekends.

Answer: TRUE

Page Ref: 6

Objective: 1.5

17) The Medical Office Assistant (NCMOA) credential is offered by the National Center for Competency Testing (NCCT).

Answer: TRUE

Page Ref: 12

Objective: 1.9

18) Potential job opportunities for medical assistants may include insurance claims coder and multifunctional technician.

Answer: TRUE

Page Ref: 13

Objective: 1.10

19) A physician's office is an example of an ambulatory care setting.

Answer: TRUE

Page Ref: 13

Objective: 1.10

20) A medical assistant who witnesses unsafe workplace behavior has a responsibility to notify OSHA.

Answer: TRUE

Page Ref: 13

Objective: 1.5

Multiple Choice Questions

1) Which of the following is NOT an administrative responsibility of a medical assistant?

  • Greeting and receiving patients
  • Giving an injection
  • Handling petty cash
  • Reconciling bank statements

Answer: B

Page Ref: 6

Objective: 1.5 3 / 4

4

2) Which of the following is NOT a clinical responsibility of a medical assistant?

  • Obtaining a medical history
  • Cleaning and sterilizing equipment
  • Transcribing medical dictation
  • Performing ECGs

Answer: C

Page Ref: 7

Objective: 1.5

3) Which of the following is a clinical responsibility of a medical assistant?

  • Obtaining a patient's vital signs
  • Maintaining employee records
  • Handling insurance claims
  • Managing the telephone

Answer: A

Page Ref: 7

Objective: 1.5

4) Which of the following is an administrative responsibility of a medical assistant?

  • Filing patient records
  • Venipuncture
  • Collecting laboratory specimens
  • Disposing of hazardous waste

Answer: A

Page Ref: 7

Objective: 1.5

5) Students who desire to one day advance to management position should pursue a program in the field of medical assisting.

  • bachelor
  • certificate
  • degree
  • diploma

Answer: C

Page Ref: 5

Objective: 1.3

6) Which of the following is an outpatient setting that offers comprehensive health care services in one convenient location?

  • Clinic
  • Patient-centered medical home
  • Physician's office
  • Urgent care facility

Answer: B

Page Ref: 13

Objective: 1.10

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Pearsons Comprehensive Medical Assisting 4th Edition Beaman Test Bank Pearson's Comprehensive Medical Assisting, 4e (Beaman) Chapter 1 Medical Assisting: The Profession True/False Questions 1) A ph...

Get this document $30.00