- | Page
Pediatric HESI Exam 3 Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100%
Question 1: The nurse is discussing treatments for a 16-year-old
with acne. Which of the following statements is correct about acne treatments?
CORRECT ANSWER : "Avoid using sunscreen while taking
acne medication."
Question 2: A nurse participates in a staff conference where
discussion was focused on an infant diagnosed with Non- organic Failure to Thrive (NFTT). Which of the following outcomes indicate to the health care team that the teachings and interventions given to the family was successful?
CORRECT ANSWER : the family demonstrates nurturing
behaviors towards the infant
Question 3: A nurse is reading the health record of her client
with Hodgkin's disease. Which of the following symptoms would the nurse expect to see in the record considering the diagnosis?
- | Page
CORRECT ANSWER: Nontender, soft tumors in the abdominal
area
Question 4: In a pediatric clinic the mother of a 3-month-old
child tells the nurse the child doesn't gain weight, has constant ear infections, fever, mouth infection (oral candidiasis), and diarrhea. On examination, the physician confirms that the child also has hepatosplenomegaly. The nurse suspects the child has a
diagnosis of:
CORRECT ANSWER : Chronic otitis media
Question 5: The mother of an 8-year-old girl is concerned
because her daughter is developing pubic hair and enlarged
breast tissue. The nurse's best response would be:
CORRECT ANSWER : "At what age did you begin puberty?"
Question 6: A school-age child is being discharged home after
being treated for respiratory distress from an asthma attack.
- | Page
Which of the following outcomes indicate that the nursing care instructions provided to the family is successful?
CORRECT ANSWER : the family demonstrates the ability to
provide home care
Question 7: An infant was born with developmental dysplasia of
the hip. His father states, "I am glad we will only have to triple his diaper for a few days. They look so uncomfortable." The
nurse should reply:
CORRECT ANSWER : "Tell me what you understand about the
infant's hip problem"
Question 8: The mother of a child with a diagnosis of
transposition of the great arteries asks what kind of medication the nurse is giving the child. The nurse tells the mother that the child is receiving prostaglandin E. The mother asks why this
medication is necessary. The nurse replies that the medication:
CORRECT ANSWER : Maintains adequate cardiac output and
oxygen saturation
- | Page
Question 9: The nurse is caring for a child with a diagnosis of
coarctation of the aorta. Who has congestive heart failure.Which of the following symptoms is also related to this diagnosis?
CORRECT ANSWER : Strong, bounding pulse in both arms,
thready and weak pulses in the legs
Question 10: A nurse is caring for an infant with a diagnosis of
tetralogy of Fallot (TOF). The nurse knows that there are four defects associated with TOCORRECT ANSWER : They are:
CORRECT ANSWER : Right ventricular hypertrophy,
pulmonary stenosis, ventricular septal defect, and overriding aorta
Question 11: The nurse is caring for a child with Kawasaki's
syndrome. The child is in the subacute phase of the disease.Which manifestations would the nurse expect to observe? SATA