1 Understanding the Essentials of Critical Care Nursing 3rd Edition Perrin Test Bank MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
1) The nurse reviews assessment data on a group of patients. Which patient should the nurse identify as experiencing a critical illness?
- Chronic renal failure on hemodialysis with no urine output with VS: BP 98/50, P 108, R 12
B) Acute bronchospasm with VS: BP 100/60, P 124, R 32
C) Motor vehicle crash with VS: BP 124/74, P 74, R 18
D) Chronic airflow limitation with VS: BP 110/72, P 110, R 16
Answer: B
2) Which patient should the nurse expect to be transferred to a critical care unit? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- New onset of acute decompensated heart failure
- Receiving treatment for chronic renal failure
- Treatment for bacteremia from an infected foot wound
- Diagnosed with an acute mental illness
- Experiences an acetaminophen overdose
Answer: A, C, E
3) The nurse employed in a hospital in a small rural town would expect to provide which level of care in the critical care unit?
- Level I
- Level II
- Level III
- It is unlikely that the hospital would have a critical care unit.
Answer: C
4) With which individuals should the nurse expect to provide patient care in an "open" ICU?
- Multidisciplinary team with physicians who are also responsible for patients on other units
- Physician in charge of patient care who is a specialist in critical care
- Multidisciplinary team that includes a physician employed by the hospital
- Primary care physician who must consult a critical care specialist
Answer: A
5) What should the nurse who provides care to patients in a critical care unit realize the role of technology is on the amount of errors?
- There is uniform equipment throughout each facility.
- Devices are programmed to function without double checks.
- It makes the workload seem overwhelming to health care providers.
- It relies heavily on human decision making.
Answer: B
6) What should the nurse identify as an example of an installed forcing function or a system-level firewall to prevent errors when providing patient care?
- Undiluted potassium chloride is not available on critical care units.
- Prior to obtaining a medication, height, weight, and allergies are recorded.
- All medications are checked by two nurses prior to administration.
- Prior to administration of insulin, two nurses check the dose.
Answer: A 1 / 4
2 7) The nurse realizes that the increased use of technology in critical care units has resulted in which consequence for patient care?
- Improved patient safety across the entire spectrum
- Improved overall patient satisfaction with care
- Decreased risk of errors in patient care
- Decreased therapeutic nurse-patient communication
Answer: D
8) The nurse in the critical care area is completing a preoperative checklist before sending a patient for surgery.This nurse's activity is an example of which recommendation issued by the Institute of Medicine?
- Simplifying key processes B) Avoiding reliance on vigilance
- Utilizing constraints D) Standardizing key processes
Answer: B
9) Which actions should the nurse complete after realizing that an incorrect dose of medication has been administered to a patient? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Notify the physician.
- Prepare for an analysis of the error.
- Notify the patient and family.
- Keep the notification of the error silent.
- Document the error.
Answer: A, B, C, E
10) The nurse working within the AACN Synergy Model realizes that optimal patient outcomes are realized when:
- Nurses agree to work overtime to cover unit staffing needs.
- Highly qualified nurses care for patients in highly technical settings.
- Patient care is delivered within a "closed unit" model.
- Staff nurse competency is matched with patient needs.
Answer: D
11) Which actions by the critical care nurse demonstrate an understanding of patient advocacy? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Alerting the physician to concerns about client placement after hospitalization
- Seeing the big picture when planning patient care
- Encouraging and supporting a patient's spouse in preparing for a family meeting
- Maintaining attendance at the bedside with the patient during a physician visit
- Assisting and supporting the patient and family as they reveal their needs
Answer: A, C, D, E
12) A nurse is preparing to communicate an issue about patient care to a physician using the SBAR technique.Which phrase is an appropriate initial statement?
- "I would like you to…" B) "The patient's immediate history is…"
- "I am concerned about…" D) "I think the problem is…"
Answer: C
13) Which statement should the nurse include for "A-Assessment" in the SBAR technique for communication?
- "The patient's vital signs are…" B) "I think the problem is…"
- "The patient's treatments are…" D) "I would like you to…"
Answer: B 2 / 4
3 14) Which statement should the nurse use when concluding SBAR communication about a patient issue?
- "The patient's immediate history is…" B) "I have assessed the patient personally."
- "The patient's physical findings are…" D) "I am requesting that you…"
Answer: D
15) The nurse collaborates with other members of the health care team to effect optimal outcomes in patient care.Which characteristics of emotional maturity is the nurse using? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Actively identifying best practices
- Willing to take responsibility for failures
- Maintaining current skills
- Being a lifelong learner
- Overlooking one's own shortcomings
Answer: A, B, C, D
16) Which informal power bases should the nurse use in the health care setting? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Observation
- Expertise
- Goodwill
- Collaboration
- Information
Answer: B, C, E
17) Which action ensures that a patient has consented to care?
- Explain how a dressing is to be changed.
- Provide a consent form to sign to receive medications.
- Discuss a consent form to sign to be turned in bed.
- Ask the patient to sign a consent form to have dressings changed.
Answer: A
18) For what can the nurse be held liable if forcibly inserting a nasogastric tube against a patient's wishes?
- Malpractice B) Damages C) Negligence D) Battery
Answer: D
19) For which patient would decision-making capacity likely be impaired? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Diagnosed with septic shock
- Asks questions about identified treatments
- Being medicated for severe pain
- Does not understand the medical condition
- Is depressed
Answer: A, C, D, E
20) Which condition is most likely to occur when a patient is restrained?
- Developing a nosocomial infection B) Pulling out an endotracheal tube
- Disconnecting ventilator tubing D) Pulling out an intravenous line
Answer: A 3 / 4
4 21) What must the patient demonstrate for a nurse to be found guilty of negligence?
- Was assaulted B) Was not consulted before being touched
- Incurred damages D) Suffered a wrongful death
Answer: C
22) What is associated with moral distress in critical care nurses? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Realizing that nurses maintain power in bedside decision making
- Leaving employment as a critical care nurse
- Knowing the right thing to do but not being able to do it
- Providing aggressive care to patients who cannot benefit
- Having no voice in clinical decision making
Answer: B, C, D, E
23) What might occur when a nurse employs conscientious refusal to participate? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Support by the patient
- Dismissal from a nursing position
- Protection from the state boards of nursing
- Employer sanctions
- Support from nursing administrators
Answer: B, D
24) Which symptoms indicate a nurse is experiencing compassion fatigue? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Dreads working with certain types of patients
- Excessively high tolerance for frustration
- Having a completely laissez-faire attitude
- Decreased functioning in nonprofessional situations
- Difficulty separating work from personal life
Answer: A, D, E
25) The nurse is providing care to patients in a Level II general critical care unit. For which types of patient problems will this nurse most likely provide care? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Wound infection
- Burns over 50% of total body surface
- Kidney transplant
- Reattachment of a traumatic amputation of the left leg
- Exacerbation of heart failure
Answer: A, E
26) A patient is admitted to an "open" intensive care unit. In addition to the nurse, which health care providers will assist in the care of this patient? Select all that apply.Note: Credit will be given only if all correct choices and no incorrect choices are selected.
- Pharmacist
- Social worker
- Respiratory therapist
- Attending physician
- Dietician
Answer: A, C, D
- / 4