PEST CONTROL BRANCH 2

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PEST CONTROL BRANCH 2

LATEST UPDATE QUESTI ONS AND

VERIFIED CORRECT ANS WERS

GUARANTEED A+

Question 1: What tool should be used when treating ants

coming out of a light fixture?

CORRECT ANSWER: Bulb duster

Question 2: What major factor influences the frequency

of follow-up visits for structures having an ant infestation?

CORRECT ANSWER: Non-acceptance of bait,

competing food source, feedback from customer

Question 3: Why should the bases and trunks of trees in a

backyard be checked during a search for ants?

CORRECT ANSWER: Presence of Aphids, which

provide a food source (honeydew)

  • | Page

Question 4: What type of ant typically responds to

pesticide spraying by budding into satellite colonies?

CORRECT ANSWER: Argentine ants

Question 5: What condition would be conducive to

carpenter ant nests near a residence?

CORRECT ANSWER: Dead tree trunks or stumps

Question 6: Following a treatment, what measure should

be recommended to prevent carpenter ants reaching a structure?

CORRECT ANSWER: Trim overhanging limbs in

contact with the structure

Question 7: What formulation should be used to treat for

carpenter ants in a wall void?

CORRECT ANSWER: Dust

Question 8: What are the conditions that are likely to lead

to a carpenter ant infestation?

  • | Page

CORRECT ANSWER: Logs around a property

Question 9: At what point are long-term control measures

for ants considered complete?

CORRECT ANSWER: Habitat has been destroyed

Question 10: For what ant should exterior, ground, and

residual insecticide barrier treatments be recommended?

CORRECT ANSWER: Thief ant

Question 11: How do you identify an imported red fire

ant?

CORRECT ANSWER: Mound in soil

Question 12: If wind conditions are causing pesticide

drift, what method could be used to treat imported fire ants around the outside foundation of a residence?

CORRECT ANSWER: Rod directly into mound

  • | Page

Question 13: What step is essential in performing

effective ant control?

CORRECT ANSWER: Interview the customer

Question 14: Carpenter ant colonies can be found in?

CORRECT ANSWER: Moist wood

Question 15: What ant takes advantage of inadequate attic

ventilation?

CORRECT ANSWER: Carpenter Ants

Question 16: Ants leave piles of sawdust-like wood

shavings that contain body parts of dead insects?

CORRECT ANSWER: Carpenter Ants

Question 17: What ant rarely invades the home?

CORRECT ANSWER: Harvester Ant

Question 18: Argentine Ant nests are typically found in?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PEST CONTROL BRANCH 2 LATEST UPDATE QUESTI ONS AND VERIFIED CORRECT ANS WERS GUARANTEED A+ Question 1: What tool should be used when treating ants coming out of a light fixture? CORRECT ANSWER: Bul...

Get this document $30.00