PGA PGM QUALIFYING T EST 157

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PGA PGM QUALIFYING T EST| 157

QUESTIONS | 100% CORRECT

ANSWERS (NEW UPDATE)

QUESTIONS & ANSWERS| GRADE

A| 100% CORRECT (VERIFIED

SOLUTIONS)

Question 1: In what year was the PGA PGM program

launched?

CORRECT ANSWER: 1994

Question 2: In the US how many people does Golf attract

each year?

CORRECT ANSWER: 40 Million participants

25 Million Play the Game 10-15 Million participate through the media or Tournament spectating

Question 3: In 2005 the U.S. golf economy directly

generated

  • | Page

CORRECT ANSWER: $76 billion of goods and

services

Question 4: Golf had a total economic impact of

CORRECT ANSWER: $195 billion, accounting for

approximately 2 million full- or part-time jobs and personal wage income of $61 billion

Question 5: How many PGA Professionals are key

players in the golf industry?

CORRECT ANSWER: 27,000 men and women

contribute to the game and the business of golf

Question 6: Head Golf Professional

CORRECT ANSWER: Owns and operates a golf shop

at a PGA Recognized Golf Facility or supervises and directs the golf shop and instructional services at the facility.

Question 7: Assistant Golf Professional

  • | Page

CORRECT ANSWER: employed at a PGA Recognized

Golf Facility and spends at least 50% of the time working on golf operations, instruction, business planning, club repair, and more.

Question 8: Director of Golf

CORRECT ANSWER: Manages the total golf operation

of a PGA Recognized Golf Facility, including the golf shop, golf range, golf car operations (if applicable), and the supervision of the head golf professional.

Question 9: General Manager

CORRECT ANSWER: directs the entire golf facility

including golf operations, golf course maintenance, club house administration, food and beverage operation, and other recreational activities at the facility.

Question 10: Director of Instruction

CORRECT ANSWER: Manages and supervises the

total teaching program at a PGA Recognized Golf School or PGA Recognized Facility.

  • | Page

Question 11: Teaching Professional

CORRECT ANSWER: employed at a PGA Recognized

Golf Facility, a PGA Recognized Golf School, or a PGA Recognized Indoor Facility as either a golf instructor or supervisor of golf instructors.

Question 12: It will take the average apprentice

approximately ___ hours to complete the PGA PGM Program

CORRECT ANSWER: 800 Hours

Question 13: What are two pathways that lead to PGA

membership?

CORRECT ANSWER: PGA PGM Apprentice Program

and the PGA Golf Management University Program

Question 14: T/F The University Program students are

considered apprentices?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PGA PGM QUALIFYING T EST| 157 QUESTIONS | 100% CORRECT ANSWERS (NEW UPDATE) QUESTIONS & ANSWERS| GRADE A| 100% CORRECT (VERIFIED SOLUTIONS) Question 1: In what year was the PGA PGM program launched...

Get this document $30.00