- | Page
Pharmacology HESI EXAM V2 (ACTUAL Exam) Guaranteed A+ Actual Questions and Answers, Complete 100%
Question 1: Which nursing action is the priority when
administering chelation therapy for a toddler-age client?
CORRECT ANSWER : Monitoring urine output
Question 2: A 67-year-old client has tested positive for influenza
- The client also has asthma. Which drug would the nurse
recommend be avoided in this client?
CORRECT ANSWER : Zanamivir
Question 3: Which first line medication would the nurse state is
used to treat anaphylactic reactions?
CORRECT ANSWER : Epinephrine
Question 4: A mother complains that her child's teeth have
become yellow in color. With prolonged use, which medication may be responsible for the child's condition?
- Tetracycline
- Promethazine
- Chloramphenicol
- | Page
- Fluoroquinolones
CORRECT ANSWER : Tetracycline
Question 5: What are the desired outcomes that the nurse
expects when administering a nonsteroidal antiinflammatory drug (NSAID)? Select all that apply
- Diuresis
- Pain relief
- Antipyresis
- Bronchodilation
- Anticoagulation
- Reduced inflammation
CORRECT ANSWER: Pain relief
Antipyresis Reduced inflammation
Question 6: A client with tuberculosis is started on a
chemotherapy protocol that includes rifampin. The nurse evaluates that the teaching about rifampin is effective when the client makes which statement?
- "I need to drink a lot of fluid while I take this medication."
- | Page
- "I can expect my urine to turn orange from this medication."
- "I should have my hearing tested while I take this medication."
- "I might get a skin rash because it is an expected side effect of
this medication."
CORRECT ANSWER : "I can expect my urine to turn orange
from this medication."
Question 7: Which statement regarding treatment with interferon
indicates that the client understands the nurse's teaching?
- "I will drink 2 to 3 quarts (2 to 3 liters) of fluid a day."
- "Any reconstituted solution must be discarded in 1 week."
- "I can continue driving my car as long as I have the stamina."
- "While taking this medicine I should be able to continue my
usual activity."
CORRECT ANSWER: "I will drink 2 to 3 quarts (2 to 3 liters)
of fluid a day."
Question 8: A nurse administers the drug desmopressin acetate
(DDAVP) to a client with diabetes insipidus. What should the nurse monitor to evaluate the effectiveness of the drug?
- Arterial blood pH
- | Page
- Intake and output
- Fasting serum glucose
- Pulse and respiratory rates
CORRECT ANSWER : Intake and output
Question 9: A client will be taking nitrofurantoin 50 mg orally
every evening at home to manage recurrent urinary tract infections. What instructions should the nurse give to the client?
- Increase the intake of fluids.
- Strain the urine for crystals and stones.
- Stop the drug if urinary output increases.
- Maintain the exact time schedule for taking the drug
CORRECT ANSWER : Increase the intake of fluids.
Question 10: A client admitted to the hospital with a diagnosis
of chronic obstructive pulmonary disease has received a prescription for a medication that is delivered via a nebulizer.When teaching about use of the nebulizer, the nurse should teach the client to do what?
- Hold the breath while spraying the medication into the mouth.