Phlebotomy Simplified 3rd Edition Garza Test Bank

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Phlebotomy Simplified 3rd Edition Garza Test Bank Phlebotomy Simplified, 3e (Garza/Becan-McBride) Chapter 1 Phlebotomy Practice and Quality Assessment Basics 1.1 Multiple Choice Questions

1) Which of the following is an example of an internal stakeholder for phlebotomy services?

  • Health care foundation
  • Medicare or Medicaid official
  • Physician or nurse
  • Home health agency

Answer: C

2) Which organization has a list of entry-level phlebotomist competencies that are addressed in the chapter?

  • American Society of Phlebotomy Technicians (ASPT)
  • National Phlebotomy Association (NPA)
  • National Healthcareer Association (NHA)
  • National Association for Accreditation of Clinical Laboratory Sciences (NAACLS)

Answer: D

3) What is the difference between venipuncture and dermal puncture?

  • In dermal puncture, blood is drawn from an artery.
  • In venipuncture, blood is drawn a small capillary puncture.
  • In dermal puncture, blood is drawn from the vein.
  • In venipuncture, blood is drawn from the vein.

Answer: D

4) Which of the following categories would be an inpatient setting?

  • Mobile blood-donation van
  • Acute-care hospital
  • Home health agency
  • Emergency care centers

Answer: B

5) Which of the following is one of a phlebotomist's clinical duties?

  • Manipulate small objects, tubes, and needles
  • Print/collate/distribute laboratory requisitions and reports
  • Use medical terminology appropriate for patients and coworkers
  • Withdraw blood into the correct containers/tubes in the correct order

Answer: D

6) What kind of diploma is required to enter most phlebotomy programs?

  • High school or equivalent
  • Associate degree
  • Bachelor's degree
  • Master's degree

Answer: A 1 / 4

7) How do employers provide feedback on a phlebotomist's ability to do his/her job?

  • Increased benefits
  • Performance evaluations
  • Certification examinations
  • Cost of living raises

Answer: B

8) What should a phlebotomist do if the patient assigned to him/her does NOT speak English?

  • Use sign language to communicate
  • Wait for a family member to assist
  • Week a translator or written instructions in that language
  • Allow the patient's child to translate

Answer: C

9) It is best to transport routine blood specimens to the laboratory within:

  • 45 minutes.
  • 1 hour.
  • 2 hours.
  • 4 hours.

Answer: A

10) Which of the following actions helps the phlebotomist to listen actively?

  • Plan your next remark while the patient is speaking
  • Avoid excessive eye contact
  • Use an encouraging phrase like "You can tell me about that later."
  • Notice body language

Answer: D

11) Which of the following is recommended to reduce collection errors and ensure quality in the phlebotomy services?

  • An annual review of insurance companies and employers that pay for services
  • Role-reversal exercises for internal and external stakeholders
  • A periodic review of the laboratory's collection procedures and policies
  • Silent pauses in the conversation to mentally review what has been said

Answer: C

12) Approximately how many minutes does it take for a specimen without additives to clot?

  • 10
  • 15
  • 30
  • 60

Answer: C 2 / 4

13) Which term describes anemia that results when excessive amounts of blood are taken from a patient?

  • Hemolytic
  • Diabetic
  • Iatrogenic
  • Iron deficiency

Answer: C

14) Which phase of the laboratory process involves the duty of requesting a repeat blood test?

  • Preanalytical
  • Analytical
  • Postanalytical
  • Specimen processing

Answer: C

15) Maintaining Quality Control on phlebotomy supplies and equipment is part of which phase of laboratory testing?

  • Preanalytical
  • Examination
  • Postexamination
  • Postanalytical

Answer: A

16) Which phase of the laboratory process involves performing a chemical assay on a serum specimen?

  • Preanalytical
  • Analytical
  • Postanalytical
  • Reporting results

Answer: B

17) Which phase of the laboratory process involves correct labeling of each specimen tube after the blood specimen is collected from a patient?

  • Preexamination
  • Examination
  • Postexamination
  • Reporting results

Answer: A

18) Why should a phlebotomist locate the nearest bed when taking blood samples in a patient's home?

  • Because the patient will be located in the bed
  • In case the patient needs to be transported to the hospital
  • In case the patient becomes faint
  • So the phlebotomy equipment can be laid out on a single surface

Answer: C 3 / 4

19) When performing inventory on blood collection supplies, the supplies should be organized

by:

  • expiration date.
  • ease of use.
  • volume of blood the tubes hold.
  • laboratory department that uses each tube.

Answer: A

20) Which type of quality control tool is used to record the frequency of a problematic event?

  • Cause and effect diagram
  • PDCA cycle
  • Flow chart
  • Pareto chart

Answer: D

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

Phlebotomy Simplified 3rd Edition Garza Test Bank Phlebotomy Simplified, 3e (Garza/Becan-McBride) Chapter 1 Phlebotomy Practice and Quality Assessment Basics 1.1 Multiple Choice Questions 1) Which ...

Get this document $30.00