PHYSIOLOGY - FINAL - 15 QUESTIONS WITH COMPLETE SOLUTIONS LATEST UPD...

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PHYSIOLOGY - FINAL

(NIGHTINGALE COLLEGE ) WEEK

15 QUESTIONS WITH COMPLETE

SOLUTIONS LATEST UPD ATE

Question 1: Positive-feedback control systems:

CORRECT ANSWER: accelerate a change.

Question 2: Of the pathogenic organisms, which of the

following are the most complex?-Viruses -Tapeworms -Bacteria -Protozoa

CORRECT ANSWER: Tapeworms

Question 3: Shivering to try to raise your body

temperature back to normal would be an example of:

-the body trying to maintain homeostasis.-a positive-feedback mechanism.

  • | Page

-a negative-feedback mechanism.the body trying to maintain homeostasis and a negative- feedback mechanism

CORRECT ANSWER: the body trying to maintain

homeostasis and a negative-feedback mechanism

Question 4: The term that literally means self-immunity

is:

CORRECT ANSWER: autoimmunity

Question 5: Intracellular parasites that consist of DNA or

RNA surrounded by a protein coat and sometimes by a

lipoprotein envelope are called:

CORRECT ANSWER: viruses

Question 6: Pathogenesis can be defined as:

CORRECT ANSWER: the course of disease

development.

Question 7: Intrinsic control:

  • | Page

CORRECT ANSWER: is sometimes called

autoregulation.

Question 8: Which of the following is not one of the basic

components in a feedback control loop?-Effector mechanism -Transmitter -Sensor -Integrating center

CORRECT ANSWER: transmitter

Question 9: Negative-feedback control systems:

CORRECT ANSWER: oppose a change

Question 10: Negative-feedback mechanisms: -minimize changes in blood glucose levels.-maintain homeostasis.-are responsible for an increased rate of sweating when air temperature is higher than body temperature.

  • | Page

All the above are correct of the negative-feedback mechanisms

CORRECT ANSWER: All the above are correct of the

negative-feedback mechanisms

Question 11: The amino group in an amino acid is:

CORRECT ANSWER: NH3+

Question 12: The element that is present in all proteins

but not in carbohydrates is:

CORRECT ANSWER: nitrogen

Question 13: Which of the following is not one of the

major groups of organic substances in the human body?-proteins -salts -lipids -nucleic acids

CORRECT ANSWER: salts

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

PHYSIOLOGY - FINAL (NIGHTINGALE COLLEGE ) WEEK 15 QUESTIONS WITH COMPLETE SOLUTIONS LATEST UPD ATE Question 1: Positive-feedback control systems: CORRECT ANSWER: accelerate a change. Question 2: Of...

Get this document $30.00