PMU VA STATE BOARD E XAM QUESTIONS
AND ANSWERS 100% COR RECT
Question 1: What is the color correction for red?
CORRECT ANSWER: GREEN
Question 2: What is the color correction for blue?
CORRECT ANSWER: RED- GOLD
Question 3: What is the color correction for violet?
CORRECT ANSWER: GOLD
Question 4: Name the lower jaw bone
CORRECT ANSWER: MANDIBLE
Question 5: What is the upper jaw bone?
CORRECT ANSWER: MAXILLA
Question 6: What machine uses rubber bands?
CORRECT ANSWER: RECIPROCATING COIL
MACHINE
Question 7: What is the oldest machine?
CORRECT ANSWER: MANUAL TAP
Question 8: What is the newest pmu machine?
CORRECT ANSWER: ROTARY PEN
Question 9: How many ways do you divide the face when
mapping brows?
CORRECT ANSWER: 3
Question 10: What is an inorganic pigment?
CORRECT ANSWER: 1. last longer 2. opaque 3. iron
oxides 4. great lightfastness 5. STABLE MOST
COMMONLY USED
Question 11: What is an organic pigment?
CORRECT ANSWER: 1. carbon 2. in lab 3. NOT
STABLE 4. no living organisms
Question 12: What is the technique used for shading or
adding color when attempting a powder effect?
CORRECT ANSWER: STIPPLING
Question 13: What technique is commonly used for lip
liner or eyeliner or hair strokes? back and fourth motion
CORRECT ANSWER: LINING
Question 14: Paramedical PMU is also known as?
CORRECT ANSWER: CAMOUFLAGE
TATTOOING
Question 15: POINTILISM
CORRECT ANSWER: takes the effect of shapes from a
distance but is closely spaced dots
Question 16: CONSEQUENCES
CORRECT ANSWER: PREDICTABLE OUTCOMES
Question 17: COMPLICATIONS
CORRECT ANSWER: 1.infection 2.dissatisfaction
3.Unpredictable/corenalabrasion.
Question 18: Erythema
CORRECT ANSWER: REDNESS
Question 19: SIDE EFFECTS
CORRECT ANSWER: VOMITING AND NAUSEA
Question 20: What is the definition of postauricular?
CORRECT ANSWER: behind the ear
Question 21: Which topical anesthetic agent helps to
minimize swelling?