PN 3006 Questions and Answers Already

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

PN 3006 Questions and Answers Already Passed

Question 1: A condom catheter is to be used for an adult male

client in the extended care facility. Which of the following techniques is appropriate for the nurse to use in applying the condom catheter?

a) Using sterile gloves

b) Wrapping the adhesive tape securely around the base of the

penis

c) Leaving a 2.5- to 5-cm space between the tip of the penis and

the end of the catheter

d) Taping the tubing tightly to the thigh and attaching the

drainage bag to the bed frame

CORRECT ANSWER: Leaving a 2.5- to 5-cm space between

the tip of the penis and the end of the catheter

Question 2: The unit manager is evaluating the care of a new

nursing staff member. Which of the following techniques is appropriate for the nurse to implement to obtain a clean-voided urine specimen?

a) Apply sterile gloves for the procedure

b) Restrict fluids before the specimen collection

  • | Page

c) Place the specimen in a clean urinalysis container

d) Collect the specimen after the initial stream of urine has

passed

CORRECT ANSWER: Collect the specimen after the initial

stream of urine has passed

Question 3: A timed urine specimen collection is ordered. The

test will need to be restarted if which one of the following occurs?

a) The client voids in the toilet

b) The urine specimen is kept cold

c) The first voided urine is discarded

d) The preservative is placed in the collection container

CORRECT ANSWER: The client voids in the toilet

Question 4: An order is written for the client's indwelling

urinary catheterization to be discontinued. While observing the new staff nurse providing care to this client and implementing the prescriber's order, the unit manager determines that further instruction about catheter removal is required for the new nurse if he or she does which one of the following?

a) Drapes the female client between the thighs

  • | Page

b) Obtains a specimen before removal

c) Cuts the catheter to deflate the balloon

d) Checks the client's output for 24 hours after removal

CORRECT ANSWER: Cuts the catheter to deflate the balloon

Question 5: The nurse is working with a client who has a urinary

diversion. Included in the plan of care for this client is which of the following instructions?

a) Special clothing will need to be ordered to fit around the

diversion

b) A stomal bag will need to be worn only at night

c) A reduction in physical activity will be planned

d) Special skin care is a priority

CORRECT ANSWER: Special skin care is a priority

Question 6: Immediately after an intravenous pyelogram (IVP),

the nurse should observe the client for which of the following symptoms?

a) Infection in the urinary bladder

b) An allergic reaction to the contrast material

c) Urinary suppression caused by injury to kidney tissues

  • | Page

d) Incontinence as a result of paralysis of the urinary sphincter

CORRECT ANSWER: An allergic reaction to the contrast

material

Question 7: The nurse suspects that the client has a urinary tract

infection (UTI) based on the client exhibiting which of the following early signs or symptoms?

a) Chills

b) Dysuria

c) Flank pain

d) Lower back pain

CORRECT ANSWER: Dysuria

Question 8: In determining the client's urinary status, which of

the following does the nurse anticipate the urinary output for an average adult should be?

  • 800 to 1000 mL per day
  • 1000 to 1200 mL per day
  • 1500 to 1600 mL per day
  • 2000 to 2300 mL per day

CORRECT ANSWER: 1500 to 1600 mL per day

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

PN 3006 Questions and Answers Already Passed Question 1: A condom catheter is to be used for an adult male client in the extended care facility. Which of the following techniques is appropriate for...

Get this document $30.00