- | Page
WGU D220- Information Technology in Nursing Practice Exam 100% Complete
Question 1: Define healthcare data
CORRECT ANSWER : any data relating to the health of an
individual patient or collective population
Question 2: Describe the purpose of healthcare data related to
nursing
CORRECT ANSWER : The information given can create a
thorough plan that helps patient outcomes, decrease cost and develop a better plan of care
Question 3: What are three examples of ways healthcare data
has influenced the patient care provided by nurses
CORRECT ANSWER : 1.) notice trends in V/S, collaborate &
treat accordingly 2.) help predict analytics, ID patients at risk for certain disease processes 3.) evaluate EBP protocols
Question 4: Define data framework
- | Page
CORRECT ANSWER : Data information, knowledge wisdom
(DIKW) framework refers to the way data becomes a product that can be used to positively affect patient care
Question 5: What are the components of the DIKW framework
CORRECT ANSWER : Data, Information, Knowledge, Wisdom
Question 6: How does each component depend on the previous
component: D to I to K to W
CORRECT ANSWER : Data describes the patients disease state,
health environment, information is data with meaning, knowledge is information that is processed and organized so that it relates and inter-actions are identified, wisdom is the application of knowledge to solve problems
Question 7: Define Informatics
CORRECT ANSWER : the science and art of turning data into
information
Question 8: What fields does health informatics include
CORRECT ANSWER : Bioinformatics, clinical research
informatics, public health informatics
- | Page
Question 9: Define foundational skills
CORRECT ANSWER : the min req/skills needed for an
information driven culture
Question 10: Define Informatics Culture
CORRECT ANSWER : A broad term related to the application
of new information technology that impact human culture
Question 11: Define ethical use of data and information using
the AHIMA Code of Ethics
CORRECT ANSWER: Consistent with professional standards
of practice and essential to safe efficient healthcare delivery.
Question 12: What is the nurse's primary role in the ethical use
of data and information?
CORRECT ANSWER : Maintaining privacy r/t PHI from public
or individuals not providing direct patient care.
Question 13: Define learning healthcare system
- | Page
CORRECT ANSWER : health system in which internal data and
experience systematically integrated with external evidence, and knowledge is put into practice
Question 14: What is essential to a learning healthcare system?
CORRECT ANSWER : strong leadership, effective use of data
in the clinical setting, and both a culture and workforce committed to continuous learning and improvement.
Question 15: Define knowledge worker
CORRECT ANSWER : Previous knowledge and experience are
applied to take action or intervene in some way
Question 16: What changes in the healthcare system increased
the demand for knowledge workers?
CORRECT ANSWER : Demands for safe accessible quality care
Question 17: Define standardized languages and terminologies
CORRECT ANSWER : Structured and controlled languages
developed according to terminology development guidelines and approved by an authoritative body. Ensures that a concept had the same meaning in all settings