Practice Exam 2025 Latest Test Bank with 280 Questions

EXAM ELABORATIONS Aug 28, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | P a g e

TEXAS LIFE AND

HEALTH

INSURANCE

EXAM

QUESTIONS AND

ANSWERS

  • | P a g e

Question 1: N is covered by a Term Life policy and does not make the required

premium payment which was due August 1. N dies September 15. What action will the insurer take?

  • The policy will be automatically renewed
  • Claim will be paid in full
  • Claim will be paid minus the premium due
  • Claim will be denied

Correct Answer: Claim will be denied

Question 2: S owns a life insurance policy with cash values that fluctuate

according to the underlying investment performance of common stocks. Which of these policies does S own?

  • Variable Whole Life
  • Universal Life
  • Modified Whole Life
  • Adjustable Life

Correct Answer: Variable Whole Life

Question 3: The agreement in a life insurance contract that states a specific

sum of money will be paid to a designated person upon an insured's death is

called a(n):

  • Entire Contract provision
  • Insuring agreement
  • Consideration clause
  • Beneficiary clause

Correct Answer: Insuring agreement

  • | P a g e

Question 4: If a 10-Year Term Life policy contains a Renewability provision, the policy will renew

  • only if premium payments are doubled
  • upon completion of a new medical exam
  • without evidence of insurability
  • with proof of good health

Correct Answer: without evidence of insurability

Question 5: J is issued a Life Insurance policy with a death benefit of

$100,000. She pays $600 per year in premium for the first 5 years. The premium then increases to $900 per year in the sixth year, and remains level thereafter. The policy's death benefit also remains at $100,000. Which type of Life Insurance policy is this?

  • Graded Premium Life
  • Step-Rate Term
  • Adjustable Life
  • Modified Premium Life

Correct Answer: Modified Premium Life

Question 6: Which rider provides coverage for a child under a parent's life

insurance policy?

  • Payor benefit rider
  • Child term rider
  • Juvenile endowment rider
  • Family maintenance rider

Correct Answer: Child term rider

  • | P a g e

Question 7: When does a Guaranteed Insurability Rider allow the insured to buy

additional coverage?

  • at any time the insured chooses with a medical exam
  • only when the cash value reaches a certain amount
  • at future dates specified in the contract with no evidence of insurability
  • required

  • only when the policy is initially issued

Correct Answer: at future dates specified in the contract with no evidence of

insurability required

Question 8: K has a health policy that must be renewed by the insurer and the

premiums can only be increased if applied to the entire class of insureds. This

type of policy is considered:

  • guaranteed renewable
  • noncancellable
  • conditionally renewable
  • optionally renewable

Correct Answer: guaranteed renewable

Question 9: Variable Life products require a producer to

  • hold only a Life Insurance license
  • have at least 5 years of industry experience
  • hold only a Securities license
  • hold a Life Insurance license and a Securities license

Correct Answer: hold a Life Insurance license and a Securities license

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 28, 2025
Description:

pg. 1 Texas Life Health and Accident Insurance State Licensing Practice Exam 2025 Latest Test Bank with 280 Questions and Correct Verified Answers| TX Life, Health and Accident Insurance Exam Prep ...

Get this document $30.00