PSYCHOPHARMACOLOGY E XAM

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

NSG 552

PSYCHOPHARMACOLOGY E XAM

3- QUESTION AND CORRECT

ANSWER

Question 1: What is the mechanism of action of

Naloxone?

CORRECT ANSWER : Pure opioid antagonist that

competes and displaces opioids receptor sites.

Question 2: What medications treat opioid disorder?

CORRECT ANSWER : Methadone; Buprenorphine,

buprenorphine + Naloxone

Question 3: What medication for opioid use disorder is

used with comorbid pain?

CORRECT ANSWER : Buprenorphine + Naloxone

Question 4: Inappropriate use of what substance may be

due to uncontrolled pain?

CORRECT ANSWER : Opioids

  • | Page

Question 5: What are the Naltrexone delivery methods?

CORRECT ANSWER : Tablet; Injectable; Implant

Question 6: What is one form of Naltrexone delivery

method limited to inpatient use?

CORRECT ANSWER : Implant

Question 7: What is the mechanism of action

buprenorphine?

CORRECT ANSWER : Mu receptor partial agonist for

opioid withdrawal

Question 8: What medication taken too soon after last

opioid use increases the chances of intense withdrawal that comes on very quickly (precipitated withdrawal)?

CORRECT ANSWER : Buprenorphine

Question 9: What are symptoms of opioid intoxication?

  • | Page

CORRECT ANSWER : Nausea and vomiting;

Respiratory depression; Constipation; Itching; Mioisis (small pupil); Euphoria; and Sedation

Question 10: What withdrawal symptoms of opioids?

CORRECT ANSWER : Nausea and vomiting; Diarrhea;

Dehydration; Irritability; Restlessness; Yawning; Twitching; Increased heart rate and blood pressure; Chills; Increased temperature; Rhinorrhea; Lacrimation; Dilated pupils

Question 11: What medication is given for opioid

intoxication during cardiac or respiratory depression is a concern?

CORRECT ANSWER : Naloxone

Question 12: What are symptoms of cocaine intoxication?

CORRECT ANSWER : Dilated pupils; Headache;

Tremor; Hyper-reflexia; Twitching; MI; Nausea and vomiting; Incontinence/ARF; Rhabdomyolysis

  • | Page

Question 13: What is the treatment for cocaine

intoxication?

CORRECT ANSWER : Benzodiazepines;

Antipsychotics; Management of medical problems that include hypertension, stroke, cardiac arrhythmias, hyperthermia, and seizures

Question 14: What would not be the treatment for chest

pain and MI from cocaine?

CORRECT ANSWER: Beta blockers are to be avoided

due to unopposed a-adrenergic stimulation.

Question 15: What are the symptoms for alcohol

intoxication?

CORRECT ANSWER : Blood levels; Decreased reaction

time; Muscle incoordination; Ataxia; Dysarthria; Respiratory failure; Coma

Question 16: What are the treatments for severe alcohol

intoxication?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

NSG 552 PSYCHOPHARMACOLOGY E XAM 3- QUESTION AND CORRECT ANSWER Question 1: What is the mechanism of action of Naloxone? CORRECT ANSWER : Pure opioid antagonist that competes and displaces opioids ...

Get this document $30.00