QMA IVYTECH COMMUNITY COLLEGE

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

QMA IVYTECH COMMUNITY COLLEGE

PRACTICE TEST QUESTIONS WITH COMPLETE

SOLUTIONS

Question 1: Pharmacology is the study of

CORRECT ANSWER : Medications and their effect on the body

Question 2: Mrs. Johnson's Glucophage is ordered bid. She

should receive this medication:

CORRECT ANSWER : The abbreviation for two times a day is

bid

Question 3: To treat glaucoma, Mrs. Johnson is given:

CORRECT ANSWER : Pilocar is classified as a miotic which

decreases eye pressure and is used to treat glaucoma

Question 4: Adverse effects of Vasotec include:

CORRECT ANSWER : Adverse effects of Vasotec include

hypotension, persistent dry tickling non-productive cough, nausea, and vomiting

Question 5: To prepare Mrs. Johnson's medication for

administration through the G-TUBE, you should:

  • | Page

CORRECT ANSWER : When administering medication via G-

TUBE, tablets should be crushed and diluted in liquid.

Question 6: When administering Mrs. Johnson's Pilocar, you

should:

CORRECT ANSWER : Pilocar is an eye drop and is placed

inside the lower lid with the tip of the bottle without touching the eye.

Question 7: You document Mrs. Johnson's medications:

CORRECT ANSWER : It is very important that documentation

be entered accurately and immediately after the administration of any medication.

Question 8: Mrs. Johnson is comatose. To provide oral care, you

should position her in:

CORRECT ANSWER : Lateral position means placing the

resident on her side. This position allows for gravity drainage and prevents the resident from choking on secretions and aspirating fluids into the lungs.

  • | Page

Question 9: Mrs. Johnson has a minor skin tear. Before applying

a transparent dressing, you should:

CORRECT ANSWER : If a layer of skin is torn, but still

attached, replace the skin over the wound, covering as much of the original surface as possible. Apply a transparent dressing.

Question 10: Mrs. Johnson has glaucoma, which affects her:

CORRECT ANSWER : Glaucoma is a disorder affecting the

eyes causing increased pressure within the eye.

Question 11: Most medications are excreted by the:

CORRECT ANSWER : Most oral and parenteral medications are

excreted by the kidneys through the urine.

Question 12: Mr. Carson's medications are ordered po. This

means you will administer his medications:

CORRECT ANSWER : The abbreviation for by mouth/orally is

po.

Question 13: Which of Mr. Carson's medications is an

anticonvulsant:

  • | Page

CORRECT ANSWER : Depakene is an anticonvulsant used to

stop or prevent seizures.

Question 14: Adverse effects of Voltaren include:

CORRECT ANSWER : Adverse effects of Voltaren include

gastrointestinal bleeding

Question 15: When preparing Mr. Carson's Bactrim suspension,

you should:

CORRECT ANSWER : A suspension is a fluid mixture that

needs to be shaken before pouring due to its tendency to separate after a short period of time.

Question 16: You know Voltaren:

CORRECT ANSWER : Nonsteriodal anti-inflammatory agents

(NSAIDS) such as Voltaren may be better tolerated with food.

Question 17: The nurse asks you to fill in blanks on Mr.

Carson's medication administration record. You should:

CORRECT ANSWER : The person who administers the

medication is the only one who may document that the medication was given.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

QMA IVYTECH COMMUNITY COLLEGE PRACTICE TEST QUESTIONS WITH COMPLETE SOLUTIONS Question 1: Pharmacology is the study of CORRECT ANSWER : Medications and their effect on the body Question 2: Mrs. Joh...

Get this document $30.00