- | Page
Defence Acquisition University con 237 DAU | 142 QUESTIONS| 100% CORRECT ANSWER s
Question 1: You have a requirement for eight units of a non-
commercial item. Each item is estimated to cost $35,000. The
preferred type of item to satisfy agency needs:
CORRECT ANSWER : Commercial item
Question 2: The Director of Training for the installation has a
request to purchase 25 televisions and 25 DVD recorders for the new training facility that will open next month. Each television will cost approximately $525, and each DVD recorder about $150. If a commercial item cannot be found to satisfy the Government requirement, the Government should, as the next
step:
CORRECT ANSWER : Determine if a non-developmental item
is available
Question 3: If market research indicates a commercial or non-
developmental item might not be available to satisfy agency
needs:
CORRECT ANSWER : The Government should develop
specifications for a developmental item
- | Page
Question 4: You have a requirement for specific
telecommunications components. A single telecommunications manufacturer provides these components to the general public.The estimated cost of these components is $145,000. Simplified acquisition procedures can be used.
CORRECT ANSWER : True
Question 5: You should use SAP when:
CORRECT ANSWER : The estimated value of the requirement
is equal to or less than the SAT
Question 6: You have a requirement to purchase military
transport vehicles that can travel over rough terrain. Market research has shown that there are no commercially developed or Government developed items that satisfy the terrain
requirements. This type of item is a:
CORRECT ANSWER : Developmental item
Question 7: A presolicitation conference is one technique used
to conduct market research:
CORRECT ANSWER : True
- | Page
Question 8: The required sources of supplies and services can be
found in:
CORRECT ANSWER : FAR Part 8
Question 9: The priority for required sources of supplies is: Agency inventories, excess from other agencies, Federal Prison Industries, Committee for Purchase from People Who are Blind or Severely Disabled, governmental wholesale supply sources, commercial sources.
CORRECT ANSWER : True
Question 10: Micro-purchases are:
CORRECT ANSWER : Unrestricted
Question 11: The status information contained in the System for
Award Management (SAM) and additional vendor files maintained by the contracting office, if any, may be used as the basis to ensure that small business concerns are provided the maximum practicable opportunities to respond to solicitations issued using simplified acquisition procedures.
CORRECT ANSWER : True
- | Page
Question 12: You have a requirement for specific
telecommunications components. A single telecommunications manufacturer provides these components to the general public.The estimated cost of these components is $145,000. Simplified acquisition procedures can be used.
CORRECT ANSWER : True
Question 13: What is the preferred method of solicitation when
conducting simplified acquisitions over the micro-purchase threshold?
CORRECT ANSWER : Electronic Commerce
Question 14: Fulfilling repetitive needs for supplies may best be
satisfied by:
CORRECT ANSWER : Establishing blanket purchase
agreements
Question 15: What is the preferred method of solicitation for
requirements over the micro-purchase threshold?