Questions and Answers Already Passed

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Michigan Esthetician State Board Theory Questions and Answers Already Passed

Question 1: What item should be used on tools and

implements that have not come in contact with blood or body fluids?

CORRECT ANSWER : Broad-Spectrum Disinfectants

Question 2: What machine is used to sterilize surgical

instruments with high-pressure and high-temperature vapors?

CORRECT ANSWER: Chemiclave

Question 3: Instruments can be pre-cleaned using:

CORRECT ANSWER : High-frequency energy waves

Question 4: What is the Occupational Safety and Health

Administration (OSHA) responsible for?

CORRECT ANSWER : Enforces safety and health

standards in the workplace

Question 5: Which department is OSHA under?

CORRECT ANSWER : Department of Labor

Question 6: What do Material Safety Data Sheets

(MSDS) provide information on?

CORRECT ANSWER : Specific product ingredients,

hazards, combustion levels, and storage requirements

Question 7: What is the Environmental Protection

Agency (EPA) responsible for?

CORRECT ANSWER : Approving the efficacy of

products and verifying effectiveness of products against organisms listed on the labels

Question 8: Which infection control equipment utilizes

UV light to kill bacteria in a dry setting?

CORRECT ANSWER : UV Light Sterilizer

Question 9: Can a UV light sterilizer kill all bacterial

spores?

CORRECT ANSWER : No, it cannot be relied upon to do

that

Question 10: Which infection control equipment uses

pressure, heat, and/or pressurized steam?

CORRECT ANSWER : Autoclave

Question 11: Which infection control equipment high-

pressure, high-temperature water, alcohol, and formaldehyde vapors?

CORRECT ANSWER: Chemiclave

Question 12: What are the five layer of the epidermis (top

to bottom)?

CORRECT ANSWER : 1. Stratum Corneum

  • Stratum Lucidum
  • Stratum Granulosum
  • Stratum Spinosum
  • Stratum Germinativum

[C.L.G(r).S.G: Clean Ladies G(r)eet Sailors Gorgeously]

Question 13: What is another name for the dermis?

CORRECT ANSWER : True skin

Question 14: Which types of cells are found in the

stratum corneum?

CORRECT ANSWER : Keratinocytes and squamous

cells

Question 15: What are keratinocytes tightly

interconnected by on the skin's surface?

CORRECT ANSWER : Desmosomes

Question 16: What is the purpose of a squamous cell in

the stratum corneum?

CORRECT ANSWER : Protect lower layers of the

epidermis and the rest of the skin

Question 17: Which layer of the epidermis acts as a

barrier to moisture loss and is water-resistant?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Michigan Esthetician State Board Theory Questions and Answers Already Passed Question 1: What item should be used on tools and implements that have not come in contact with blood or body fluids? CO...

Get this document $30.00