Questions and Answers Already Passed

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Certified Texas Contract Manager Questions and Answers Already Passed

Question 1: Acquisition Plan

Tracks all the procurement activities that take place throughout the procurement cycle. It is used during the transition from Contract Developer to Contract Manager

CORRECT ANSWER: Acquisition Plan

Question 2: Affinity

Includes an official's or employee's spouse and individuals related to the spouse

-First degree: spouse/spouse parents children's

spouses/spouses children

-Second Degree: Spouse's Brothers & Sisters Brothers &

Sister's Spouses

CORRECT ANSWER: Affinity

Question 3: Agency Contract Management Handbook

  • Each agency must publish a handbook that complies
  • with purchasing accountability and risk analysis procedures

  • Establishes consistent policies and practices

CORRECT ANSWER: Agency Contract Management

Handbook

Question 4: Agency Contract Management Procedures

Each agency must develop and comply with a purchasing accountability and risk analysis procedure.

CORRECT ANSWER: Agency Contract Management

Procedures

Question 5: Agency Procurement Plans

This plan must be submitted by November 30th annually to SPD for potential contract consolidation.

CORRECT ANSWER: Agency Procurement Plans

Question 6: Best Practice

Report throughout Contract

CORRECT ANSWER: Best Practice

Question 7: Best Value for the State

-Purchase price & meeting specifications are principal factors

-Must be balanced with other factors such as:

*Quality & Reliability *Installation Cost *Vendor Experience

CORRECT ANSWER: Best Value for the State

Question 8: Bilateral Amendments/Constructive Changes

Agency changes something and makes vendor incur more cost

-Accelerate the delivery schedule -direct the work to be performed differently -change the sequencing of the work -postpone the acceptance or rejection of deliverables

CORRECT ANSWER: Bilateral

Amendments/Constructive Changes

Question 9: Bilateral Amendments/Substantive Changes

Quantity, Delivery, price, spec within scope. Affects both parties.

CORRECT ANSWER: Bilateral

Amendments/Substantive Changes

Question 10: Bribery

Occurs if a person intentionally or knowingly offers, confers, or agrees to confer on another, or solicits, accepts or agrees to accept any benefit as consideration for a violation of a public servant's legal duty or a public

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Certified Texas Contract Manager Questions and Answers Already Passed Question 1: Acquisition Plan Tracks all the procurement activities that take place throughout the procurement cycle. It is used...

Get this document $30.00