RADT Final Exam With 100 Correct

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

RADT Final Exam With 100% Correct And Verified Answers Question 1: Wilhelm Conrad Roentgen discovered x-ray by: observing light emitted from a piece of paper covered with a chemical compound.

CORRECT ANSWER : observing light emitted from a piece

of paper covered with a chemical compound.

Question 2: Thomas Edison contributed greatly to the field of

radiology by:

discovering the use of calcium tungstate.

CORRECT ANSWER : discovering the use of calcium

tungstate.

Question 3: The scientist Michael Faraday is noted for: experiments in electromagnetic induction.

CORRECT ANSWER : experiments in electromagnetic

induction.

Question 4: Roentgen discovered x-rays in: 1895

CORRECT ANSWER : 1895

Question 5: The piezoelectric effect describes how a voltage

is produced by applying stress to a certain type of crystal.

This effect was discovered by:

Jacques and Pierre Curie.

CORRECT ANSWER : Jacques and Pierre Curie.

Question 6: William Goodspeed is noted for: producing the first radiograph.

CORRECT ANSWER : producing the first radiograph.

Question 7: In the early days of x-ray usage: all of the above

CORRECT ANSWER : all of the above

Question 8: The discoverer of x-rays did so while working

with a:

a Crookes tube.

CORRECT ANSWER : a Crookes tube.

Question 9: The harmful effects of x-rays was first noted by: Edison's laboratory worker

CORRECT ANSWER : Edison's laboratory worker

Question 10: The Hittorf tube: was an early model of the Crooks tube

CORRECT ANSWER : was an early model of the Crooks

tube

Question 11: Which of the following health-related

professions is the largest and oldest profession other than a physician?nurse

CORRECT ANSWER : nurse

Question 12: During a CT biopsy a tissue sample is removed

from the lung. Which of the following allied health professionals would be responsible for evaluating that tissue?cytotechnologist

CORRECT ANSWER : cytotechnologist

Question 13: Which allied health profession is growing due to

the emerging technology in DNA analysis?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

RADT Final Exam With 100% Correct And Verified Answers Question 1: Wilhelm Conrad Roentgen discovered x-ray by: observing light emitted from a piece of paper covered with a chemical compound. CORRE...

Get this document $30.00