RAMP TEST QUESTIONs and Answers (Verified Answers)
QUESTION 1: If you started your first alcohol server job
after August 8, 2016, you must be re-trained in the RAMP Server/Seller class before your current training expires.
CORRECT ANSWER : True
QUESTION 2: Signage required for RAMP Certification
MUST include which of the following information:
CORRECT ANSWER : A and B only
QUESTION 3: A benefit of RAMP Certification for the
licensee is a possible reduction in the fines and penalties issued by an Administrative Law Judge to the licensee for serving a minor or a visibly intoxicated patron.
CORRECT ANSWER : True
QUESTION 4: RAMP Server/Seller training is valid for
CORRECT ANSWER : 2 years
QUESTION 5: Administrative Liability may result in:
CORRECT ANSWER : All of the above
QUESTION 6: Which liability is known as "strict liability"?
CORRECT ANSWER : Administrative Liability
QUESTION 7: Under Criminal Liability, if a licensee or
employee sells to a visibly intoxicated person or minor,
he/she could be:
CORRECT ANSWER : Both fined and imprisoned.
QUESTION 8: The first party in a Dram Shop Civil Liability
lawsuit is:
CORRECT ANSWER : Any of these options depending on
who they want to sue.
QUESTION 9: It is recommended that all Incident
Documentation Forms be kept for at least:
CORRECT ANSWER : 2 years
QUESTION 10: House Policies can include information on:
CORRECT ANSWER : All the above
QUESTION 11: The PA Liquor Control Board is responsible
for the enforcement of the Liquor Code.
CORRECT ANSWER : False
QUESTION 12: Beer distributors have written rules called
bylaws.
CORRECT ANSWER : False
QUESTION 13: The PA State Legislature writes the PA
Liquor Code.
CORRECT ANSWER : True
QUESTION 14: House Policies can be changed at any time.
CORRECT ANSWER : True
QUESTION 15: Which alcohol/drug interaction diminishes
the effectiveness of the drug?