RBS EXAM QUESTIONS AND
ANSWERS
Question 1: Which crime is often related to alcohol use?
CORRECT ANSWER : sexual assault
Question 2: Whose responsibility is it to act as gatekeeper in
regard to the community's ability to obtain alcohol in public establishments?
CORRECT ANSWER : the alcohol server
Question 3: Which condition is associated with alcohol-
impaired driving?
CORRECT ANSWER : Impaired judgement
Question 4: When alcohol is mixed with ______ the side
effects can range from discomfort to death.
CORRECT ANSWER : medications or recreational drugs
Question 5: What is the best way to sober up an intoxicated
person?
CORRECT ANSWER : only time will sober up an intoxicated
person
Question 6: What does "BAC" mean?
CORRECT ANSWER : blood alcohol concentration
Question 7: Which statement is true regarding people with a
high tolerance to alcohol?
CORRECT ANSWER : they are better at hiding their
intoxication
Question 8: Eating food while drinking alcohol may
CORRECT ANSWER : slow down the rate of intoxication.
Question 9: The use of foul language is an example of
CORRECT ANSWER : lowering inhibitions
Question 10: Which statement about alcohol's path through
the human body is true?
CORRECT ANSWER : no digestion is needed in alcohol
absorption
Question 11: What is the primary purpose of ABC's
T.R.A.C.E. program?
CORRECT ANSWER: identify and investigate where
persons under 21 years of age obtained alcohol and who was killed or obtained serious injury or accident
Question 12: It is unlawful for a person who has _____
percent or more, by weight, of alcohol in his/her blood to drive a vehicle.
CORRECT ANSWER : 0.08 bac
Question 13: When can a 19-year old legally serve alcoholic
beverages in a restaurant?
CORRECT ANSWER : when the server's primary
responsibilities is to serve food
Question 14: Which type of cannabis use is legal at an onsite
alcohol establishment?
CORRECT ANSWER : use of cannabis products are not
permitted in onsite alcohol establishments