RBS EXAM QUESTIONS W ITH

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

RBS EXAM QUESTIONS W ITH

100% CORRECT ANSWERS |

VERIFIED | UPDATED

Question 1: Which crime is often related to alcohol use?

CORRECT ANSWER: sexual assault

Question 2: Whose responsibility is it to act as gatekeeper

in regard to the community's ability to obtain alcohol in public establishments?

CORRECT ANSWER: the alcohol server

Question 3: Which condition is associated with alcohol-

impaired driving?

CORRECT ANSWER: Impaired judgement

Question 4: When alcohol is mixed with ______ the side

effects can range from discomfort to death.

CORRECT ANSWER: medications or recreational

drugs

  • | Page

Question 5: What is the best way to sober up an

intoxicated person?

CORRECT ANSWER: only time will sober up an

intoxicated person

Question 6: What does "BAC" mean?

CORRECT ANSWER: blood alcohol concentration

Question 7: Which statement is true regarding people

with a high tolerance to alcohol?

CORRECT ANSWER: they are better at hiding their

intoxication

Question 8: Eating food while drinking alcohol may

CORRECT ANSWER: slow down the rate of

intoxication.

Question 9: The use of foul language is an example of

CORRECT ANSWER: lowering inhibitions

  • | Page

Question 10: Which statement about alcohol's path

through the human body is true?

CORRECT ANSWER: no digestion is needed in alcohol

absorption

Question 11: What is the primary purpose of ABC's

T.R.A.C.E. program?

CORRECT ANSWER: identify and investigate where

persons under 21 years of age obtained alcohol and who was killed or obtained serious injury or accident

Question 12: It is unlawful for a person who has _____

percent or more, by weight, of alcohol in his/her blood to drive a vehicle.

CORRECT ANSWER: 0.08 bac

Question 13: When can a 19-year old legally serve

alcoholic beverages in a restaurant?

CORRECT ANSWER: when the server's primary

responsibilities is to serve food

  • | Page

Question 14: Which type of cannabis use is legal at an

onsite alcohol establishment?

CORRECT ANSWER: use of cannabis products are not

permitted in onsite alcohol establishments

Question 15: A non-profit organization has obtained a

temporary daily on-sale license for a fundraiser. Who within the organization has to be RBS certified?

CORRECT ANSWER: the alcohol pourers

Question 16: The failure of a licensee to comply with the

RBS program requirements shall be grounds for

CORRECT ANSWER: disciplinary action.

Question 17: Security personnel, whose post is located

outside the entrance to an alcohol establishment, has the primary responsibility to control the number of patrons entering and to check their IDs. Does the bouncer need to be certified?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

RBS EXAM QUESTIONS W ITH 100% CORRECT ANSWERS | VERIFIED | UPDATED Question 1: Which crime is often related to alcohol use? CORRECT ANSWER: sexual assault Question 2: Whose responsibility is it to ...

Get this document $30.00