REAL OSHA 500 EXAM QUESTIONS

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

REAL OSHA 500 EXAM QUESTIONS

WITH CORRECT ANSWERS

Question 1: What is ANSI?

CORRECT ANSWER: American National Standards

Institute

Question 2: Who is an Authorized Person?

CORRECT ANSWER: A person approved or assigned

by the employer to perform a specific type of duty or duties

Question 3: What is NIOSH?

CORRECT ANSWER: National Institute for

Occupational Safety and Health

Question 4: What is the purpose of OSHA?

CORRECT ANSWER: To reduce workplace hazards

Question 5: What is an Occupational Safety and Health

Standard?

  • | Page

CORRECT ANSWER: A standard which requires to

provide safe or healthful employment or places of employment

Question 6: Who is covered by the Occupational Safety

and Health Act?

CORRECT ANSWER: Every working man and woman

in the nation safe and healthful working conditions.

Question 7: What does the General Duty clause of the

Occupational Safety and Health Act (OSH Act) state?

CORRECT ANSWER: Employer is required to provide

his/her employees with a workplace that is "free from recognized hazards that are causing or are likely to cause death or serious harm" to employees.

Question 8: What are the types of OSHA inspections?

CORRECT ANSWER: 1. Imminent danger inspections

  • Catastrophic and fatal accident inspections
  • Employee complaint inspections
  • | Page
  • Programmed high hazard inspections
  • Re-inspections

Question 9: What types of violations and penalties may

OSHA issue following an inspection?

CORRECT ANSWER: 1. Other-than-serious violation

  • Serious violation
  • Willful violation
  • Repeated violation
  • Failure to abate

Question 10: What are workers' rights and

responsibilities?

CORRECT ANSWER: 1. Reading and understanding

safety materials, following safe procedures, wearing the property gear, and reporting hazardous conditions in the workplace.

  • To Identify and correct problems in their workplaces,
  • working with their employers to correct these problems whenever possible.

  • | Page
  • To complain to OSHA in person, by telephone, fax,
  • mail or electronic correspondence via the OSHA website about workplace conditions that threaten their health or safety.

  • To seek safe and healthful working conditions without
  • being disciplined or fired by their employer.

Question 11: What is a Competent person?

CORRECT ANSWER: A person capable of identifying

existing and predictable hazards in the work environment that are unsanitary, hazardous or dangerous to employees and who is authorized to correct hazards.

Question 12: What is a Confined space?

CORRECT ANSWER: Any space having a limited

means of egress including, but not limited to, storage tanks, process vessels, bins, boilers, ventilation or exhaust ducts, sewers, underground utility vaults, tunnels, pipelines and open top spaces more than four feet in depth such as pits, tubs, vaults and vessels.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

REAL OSHA 500 EXAM QUESTIONS WITH CORRECT ANSWERS Question 1: What is ANSI? CORRECT ANSWER: American National Standards Institute Question 2: Who is an Authorized Person? CORRECT ANSWER: A person a...

Get this document $30.00