RN TARGETED MEDICAL SURGICAL RENAL

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

RN TARGETED MEDICAL SURGICAL RENAL

AND URINARY EXAM NEWEST 2025 ACTUAL

EXAM COMPLETE 100 QUESTIONS AND

CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED

ANSWERS) |ALREADY GRADED A+||BRAND

NEW!!

Question 1: a nurse is caring for a client who has nephrotic

syndrome and has been taking prednisone for 3 days. which of the following findings should the nurse report to the provider as an adverse effect of prednisone?

Options: sore throat, black tarry stools, blurry vision,

manifestations of increased intraocular pressure, psychological alterations

CORRECT ANSWER : sore throat

Question 2: a nurse is planning education about cyclosporine for

a client who had a kidney transplant 2 days ago. which of the following statements should the nurse plan to include?

CORRECT ANSWER : "you will need to continue taking this

medication to protect your new kidneys"

Question 3: a nurse is assessing a client who has chronic kidney

disease and has completed the third peritoneal dialysis (PD)

  • | Page

treatment. which of the following findings should the nurse report to the provider?

CORRECT ANSWER : cloudy dialysate effluent

Question 4: a nurse is reviewing the medical history of a client

who has end-stage kidney disease. the nurse should identify that which of the following factors in the client's history is a contraindication for receiving hemodialysis?

CORRECT ANSWER: history of hemophilia

Question 5: a nurse is planning care for a client who has chronic

kidney disease and a potassium level of 7.3 mEq/L. which of the following interventions should the nurse plan to take?

CORRECT ANSWER : infuse regular insulin in dextrose 10% in

water

Question 6: a nurse is obtaining a urine specimen for culture and

sensitivity for a client who has manifestations of a urinary tract infection. which of the following actions should the nurse take?

Options: instruct the client to start urinating then pass the

container into the stream, use sterile specimen container, can

  • | Page

collect at any time of day, should transport the specimen within 30 min bc the specimen container does not contain preservatives

CORRECT ANSWER : instruct the client to start urinating then

pass the container into the stream

Question 7: a nurse is providing instructions for reducing the

dietary intake of potassium to a client who has chronic kidney disease. which of the following client food selections indicates an understanding of the teaching?

Options: one large raw apple, bread, eggs, butter, green beans,

spinach, broccoli, cantaloupe, oranges

CORRECT ANSWER : one large raw apple

Question 8: a nurse is providing discharge teaching to a client

who has chronic kidney disease (CKD). which of the following statements by the client indicates an understanding of the teaching?

CORRECT ANSWER : "i will decrease my intake of foods that

are high in phosphorus."

  • | Page

Question 9: a nurse is teaching a client who has urge urinary

incontinence about bladder retraining. which of the following instructions should the nurse include?

CORRECT ANSWER : "increase the intervals between urination

by 15 minutes per day when able to remain continent"

Question 10: a nurse is teaching a client who has a diagnosis of

acute pyelonephritis. which of the following instructions should the nurse include in the teaching?

CORRECT ANSWER : avoid the use of NSAIDs for pain

Question 11: a nurse in an emergency department is caring for a

client who reports costovertebral angle tenderness, nausea, and vomiting. which of the following laboratory values should the nurse report to the provider?

CORRECT ANSWER : WBC count 15,000/mm3

Question 12: a nurse is caring for a client who is receiving

continuous bladder irrigation following a transurethral resection of the prostate. upon detecting an output obstruction, which of the following actions should the nurse take first?

CORRECT ANSWER: check the irrigation tubing for kinks

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

RN TARGETED MEDICAL SURGICAL RENAL AND URINARY EXAM NEWEST 2025 ACTUAL EXAM COMPLETE 100 QUESTIONS AND CORRECT DETAILED ANSWERS (VERIFIED ANSWERS) |ALREADY GRADED A+||BRAND NEW!! Question 1: a nurs...

Get this document $30.00