- | Page
RYANAIR FINAL EXAM W ITH
CORRECT 120+ ACTUAL
QUESTIONS AND CORREC TLY
WELL DEFINED ANSWERS
LATEST ALREADY GRADED A+
Question 1: What should CC complete in their 30 second
review?
CORRECT ANSWER: Safety and Emergency
Procedures
Question 2: Where should you place the needle or a
syringe after collecting it?
CORRECT ANSWER: In an empty bottle or container.
If none are available empty the first aid kit into a bag and put the needle into an empty box
Question 3: What are PDI'S?
CORRECT ANSWER: Before first flight of the day, in
Case of A/C change, check if safety and cabin equipment
- | Page
is present and serviceable, if defective or missing report to N1
Question 4: What is Cabin Secure?
CORRECT ANSWER: Before Take off and Landing,
Make sure that Cabin, Toilet and Galley are safe and secured
Question 5: What is the Cabin preparation checklist?
CORRECT ANSWER: Non Normal Situation
(Emergency) evacuation on land/water and there's time available, addition to cabin secure
Question 6: What is the General Surveillance check?
CORRECT ANSWER: Every 20 minutes, alert of
passenger behaviour, tampering with safety equipment, passenger becoming unwell, unusual noises, smoke, passenger trying to open PSU, well being of the flight crew
- | Page
Question 7: What are Fire Prevention Checks?
CORRECT ANSWER: Addition to General
Surveillance check, at least every 20 minutes to prevent outbreak of fires.
Question 8: What are Communicable diseases?
CORRECT ANSWER: Yellow Fever, Covid 19
Question 9: What are Communicable diseases symptoms?
CORRECT ANSWER: Persistent coughing, Impaired
Breathing, Fever, Bleeding without major injury
Question 10: What is the Immediate Survival First Aid
Order?
CORRECT ANSWER: Breathing, Major Bleeding,
Wounds, Fractures, Shock
Question 11: What is Forced Landing Immediate
Survival?
- | Page
CORRECT ANSWER: Safe distance from A/C, Contact
Survivors, First Aid (Breathing, Major Bleeding, Wounds, Fractures, Shock), Separate Dead from living, Investigate A/C, Stay or Move, Basic Survival
Question 12: How do you handle Nose Bleeding?
CORRECT ANSWER: Bend Forward, Pinch Nose, 10
minutes
Question 13: What are cardiac arrest symptoms?
CORRECT ANSWER: Unresponsive, Not breathing or
not breathing normally (gasping), No pulse
Question 14: Where should I report first aid kit usage?
CORRECT ANSWER: Cabin log book
Question 15: What is an Obs Chart?
CORRECT ANSWER: Medical update, every 10
minutes