S-93 PRACTICE TEST QUESTIONS

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

S-93 PRACTICE TEST QUESTIONS

AND ANSWERS

Question 1: Site-specific permit

CORRECT ANSWER: Authorizes the permit holder to

store, handle and use flammable and combustible liquids at a specific premises

Question 2: Permanent permit

CORRECT ANSWER: Valid for 12 months only. Every

permit or renewal shall require an inspection and shall expire after twelve months

Question 3: Temporary permit

CORRECT ANSWER: May be valid from one day to 12

months depending on the construction/operation needed.For example, a 3-month temporary permit may be issued to a construction site.

Question 4: Citywide permit

  • | Page

CORRECT ANSWER: Is valid to store, handle, use, sell

or transport hazardous materials or to conduct an operation at one or more locations provided the duration of such activity at any individual location does not exceed 30 days.

Question 5: A permit is required to

CORRECT ANSWER: To store, handle or use amounts

of Class I liquids, other than paints, varnishes, lacquers, gasoline and other petroleum-based Class I liquids, in excess of 5 gallons, except that a permit is not required for the storage or use of Class I liquids in the fuel tank of a motor vehicle, aircraft, or watercraft

Question 6: A permit is required to

CORRECT ANSWER: Store, handle or use amounts of

gasoline and other petroleum-based Class I liquids other than paints, varnishes and lacquers, in excess of 2½ gallons

Question 7: Permit needed to

  • | Page

CORRECT ANSWER: Store, handle or use amounts in

excess of 20 gallons of Class I, Class II or Class III liquids having a flash point of 300°F or less that are commonly used for painting, varnishing, staining or other similar purposes

Question 8: Permit required

CORRECT ANSWER: To store, handle or use amounts

in excess of 70 gallons of petroleum based Class III liquids with a flash point exceeding 300°F

Question 9: Flammable liquids

CORRECT ANSWER: Class I A, I B, and I C are

examples of

Question 10: Combustible liquids

CORRECT ANSWER: Class II, III A, IIIB

Question 11: Cargo tank

  • | Page

CORRECT ANSWER: A vehicle other than a railroad

tank car or marine vessel, with a tank mounted thereon or built as an integral part thereof, used for the transportation of flammable or combustible liquids, LPG or other hazardous materials, including self-propelled vehicles and full trailers and semi-trailers, with or without motive power, and carrying part or all of the load.

Question 12: Combustible liquid

CORRECT ANSWER: Class II. Liquids having a closed

cup flash point at or above 100°F (38°C) and below 140°F (60°C). Class IIIA. Liquids having a closed cup flash point at or above 140°F (60°C) and below 200°F (93°C). Class IIIB. Liquids having closed cup flash points at or above 200°F (93°C).

Question 13: Container

CORRECT ANSWER: For solid and liquid hazardous

materials, a vessel of 60 gallons (227 L) or less in capacity used for storage or transportation. For compressed gases, a cylinder, pressure vessel or tank

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

S-93 PRACTICE TEST QUESTIONS AND ANSWERS Question 1: Site-specific permit CORRECT ANSWER: Authorizes the permit holder to store, handle and use flammable and combustible liquids at a specific premi...

Get this document $30.00