SAFE 5.1 POPM Practice Test Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

SAFE 5.1 PO/PM Practice Test Exam Questions and Answers (Latest Update)

Question 1: Which two options are part of the SAFe Core

Values? (Choose two.)

CORRECT ANSWER : Transparency & Program execution

Question 2: What is the primary focus of an Operational

Value Stream?

CORRECT ANSWER : Delivering end-user value

Question 3: What is one way in which the SAFe House of

Lean might influence a Product Owner?

CORRECT ANSWER : Help Agile Teams gain a clear

understanding of their Customers

Question 4: Which responsibility belongs to the Product

Owner?

CORRECT ANSWER : Prioritizing the Team Backlog

Question 5: Product Management is responsible for which

activity?

CORRECT ANSWER : Defining Program Backlog content

Question 6: Communicating the Vision to the Agile Release

Train during Program Increment Planning supports which SAFe Core Value?

CORRECT ANSWER : Alignment

Question 7: What is an input to the Vision?

CORRECT ANSWER: Strategic Themes or Customer

Feedback

Question 8: What is one of the questions the Product

Management team must answer in order to create a Vision?

CORRECT ANSWER : Which problem will the Solution

solve

Question 9: What is the purpose of the Solution Context?

CORRECT ANSWER : To identify critical aspects of a

Solution's operational environment

Question 10: A Product Owner is noticing that overall quality

is starting to degrade. What might they do to address the problem?

CORRECT ANSWER : Reinforce the definition of done

Question 11: Which design-thinking tool is most likely to

help an Agile Release Train (ART) during Program Increment (PI) Planning to ensure that the PI will deliver a Solution that is differentiated from competitive offerings?

CORRECT ANSWER: Whole-Product Thinking

Question 12: Which statement is true about nonfunctional

requirements?

CORRECT ANSWER : They operate as constraints on the

design of the system

Question 13: The Customer is asking for a forecast for when a

specific Feature will be available. Where could Product Management find this information?

CORRECT ANSWER : Solution Roadmap

Question 14: What is the purpose of a Program Epic?

CORRECT ANSWER : To capture Agile Release Train

initiatives that cannot be completed in a single Program Increment

Question 15: How can Product Management leverage market

rhythms?

CORRECT ANSWER : Adjust the delivery of Features to

better meet market needs

Question 16: Which statement is true about the SAFe backlog

model?

CORRECT ANSWER : Features are in the Program Backlog

Question 17: Features are sized or split to fit what duration?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SAFE 5.1 PO/PM Practice Test Exam Questions and Answers (Latest Update) Question 1: Which two options are part of the SAFe Core Values? (Choose two.) CORRECT ANSWER : Transparency & Program executi...

Get this document $30.00