- | Page
SCCJA CUMULATIVE EXA M
QUESTIONS WITH CORRE CT
VERIFIED ANSWERS
Question 1: What are the characteristics of culture?
CORRECT ANSWER: 1. Learned
- Gives a range of acceptable behaviors
- Subject to change
- Can't remain in isolation
Question 2: What is prejudice?
CORRECT ANSWER: Preconceived judgement, or
opinion, or an adverse opinion or leaning formed without
just grounds or before sufficient knowledge: it can be
favorable or unfavorable and shows a lack of tolerance.
Question 3: What is intolerance?
CORRECT ANSWER: Results from careful
consideration and study and from a full understanding of a given situation.
- | Page
Question 4: What is a stereotype?
CORRECT ANSWER: A generalization about a group
where a defined set of characteristics is attributed to this group.
Question 5: Why is it important for police to understand
hate crimes and why they are committed?
CORRECT ANSWER: A hate crime is a criminal
offense against a person or property motivated in whole or in part by an offender's bias against a race, religion, disability, ethnic origin, or sexual orientation. Hate crimes are sometimes more brutal when they are committed.
Question 6: Most narcotic deaths are a result of?
CORRECT ANSWER: Respiratory Depression
Question 7: If you neglect a vulnerable adult, what is the
maximum prison sentence for this felony?
CORRECT ANSWER: 5 years
- | Page
Question 8: If you exploit a vulnerable adult, you can be
charged a maximum fine or given a maximum prison sentence. What is the max fine and max sentence?
CORRECT ANSWER: $5000.00 or 5 Years
Question 9: What threat level of vest only protects against
.22, .25 and .32 caliber weapons?
CORRECT ANSWER: Level 1
Question 10: If a business is robbed, who (name) shall be
listed as the victim on the police report?CORRECT ANSWER: Business name: As teaching note - you will also list all of the people who were victims of the robbery as well.
Question 11: Which Generational group has the largest
generation in the workforce? Born between 1946 - 1964
CORRECT ANSWER: Baby Boomers
- | Page
Question 12: Which Generational group has the second
largest generation in the workforce? Born between 1965- 1980
CORRECT ANSWER: Generation X
Question 13: Which Generational group has a strong
sense of civic pride? Born between 1981-2000
CORRECT ANSWER: Generation Y (Millennials)
Question 14: What 2 elements must an officer prove to
charge someone with PWID?
CORRECT ANSWER: 1. Person possessed the drugs
- He/she intended to distribute the drugs
Question 15: Can "acquaintance" be used on the report if
you know the nature of the relationship?
CORRECT ANSWER: No - If you know the
relationship it should be listed specifically.