SECURITY LEVEL 3 TEST QUESTIONS AND

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

SECURITY LEVEL 3 TEST QUESTIONS AND

ANSWERS

Question 1: A security officer has the powers and

authority of a

CORRECT ANSWER: Private citizen

Question 2: The use of force is justified in response to

verbal provocation alone

CORRECT ANSWER: False

Question 3: What is the primary difference between

robbery and theft

CORRECT ANSWER: The use of force or attempted

use of force

Question 4: A person can use a License to Carry (LTC)

issued by the Texas Department of Public Safety to carry a firearm while working as a security officer or personal protection officer

CORRECT ANSWER: False

Question 5: Means any device designed, made or adapted

to expel a projectile through a barrel using the energy generated by an explosion or burning substance

CORRECT ANSWER: Firearm

Question 6: What does the code of criminal procedure

art. 14.01 deal with

CORRECT ANSWER: Offense committed within the

presence or view of the officer

Question 7: A person who intentionally or knowingly

restrains another person may be found guilty of

CORRECT ANSWER: Unlawful restraint

Question 8: Which of the following force options is the

lowest level of control available to you to gain voluntary compliance

CORRECT ANSWER: Professional presence

Question 9: Persons handling firearms should always

treat every gun as if it were loaded

CORRECT ANSWER: True

Question 10: Distance is

CORRECT ANSWER: Insurance

Question 11: Once the weapon has been checked and

found to be unloaded, it is not necessary to check it again

CORRECT ANSWER: False

Question 12: Warning shots should not be fired because

CORRECT ANSWER: You do not know where the

bullet will strike

Question 13: The two basic revolver actions are

CORRECT ANSWER: Double action and single action

Question 14: The device which holds the cartridges for a

semi-auto pistol is called

CORRECT ANSWE R: Magazine

Question 15: Before you clean a firearm you must

CORRECT ANSWER: Check to insure it is empty and

unloaded

Question 16: Tactical shooting is normally done with

both eyes

CORRECT ANSWER: Open

Question 17: Proper trigger control means you should

CORRECT ANSWER: Press the trigger slowly to the

rear

Question 18: Revolvers can be reloaded quickly with

CORRECT ANSWER: Speed loaders

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SECURITY LEVEL 3 TEST QUESTIONS AND ANSWERS Question 1: A security officer has the powers and authority of a CORRECT ANSWER: Private citizen Question 2: The use of force is justified in response to...

Get this document $30.00