SGRHO FINAL EXAM UP DATE

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

SGRHO FINAL EXAM (UP DATE)

|GUARANTEED ACCURATE

ANSWERS

Question 1: The sorority was founded at

CORRECT ANSWER: Butler University; Indianapolis,

Indiana

Question 2: The sorority became an incorporated national

collegiate sorority on

CORRECT ANSWER: December 30, 1929

Question 3: The sorority pledge was written by

CORRECT ANSWER: Mary Lou Allison Gardner Little

Question 4: The sorority colors are

CORRECT ANSWER: Royal Blue and Gold

Question 5: What is the name of the sorority's official

publication?

  • | Page

CORRECT ANSWER: The Aurora

Question 6: Who designed the official badge?

CORRECT ANSWER: Cubena McClure

Question 7: The Grand Basileus' pin is enriched by

______ with a ______ for the guard.

CORRECT ANSWER: laurel wreath, gavel

Question 8: Name the four types of sorority meetings.

CORRECT ANSWER: Boule, Regional, Area, Local

Question 9: Describe the sorority's official badge.

CORRECT ANSWER: 10 pearls and 2 rubies around an

open book with a torch

Question 10: Name the Basileus of the Chapter in which

you are seeking membership.

CORRECT ANSWER: Basileus Skye Vera

  • | Page

Question 11: How is Sigma Gamma Rho Sorority Inc.

different from the other three NPHC female Greek letter organization?

CORRECT ANSWER: founded at a PWI

Question 12: The purpose of the sorority is expressed in

its slogan:

CORRECT ANSWER: Greater Service, Greater Progress

Question 13: The sorority flower:

CORRECT ANSWER: Yellow Tea Rose

Question 14: The Sorority's Founders:

CORRECT ANSWER: Mary Lou Allison Gardner Little,

Dorothy Hanely Whiteside, Vivian Irene White Marybury, Nannie Mae Gahn Johnson, Hattie Mae Annette Dulin Redford, Bessie Mae Downey Rhoades Martin, Cubena McClure

  • | Page

Question 15: Name 5 of the sorority's national projects.

CORRECT ANSWER: Swim 22, Youth Symposium,

Project Reassurance, Operation Big Bookbag, Project Wee Savers

Question 16: What is the Philo Affiliate? What is its

purpose?

CORRECT ANSWER: Affiliates of SGRho who don't

have a degree; function as auxiliary to local grand chapter

Question 17: What is the Rhoer Club?

CORRECT ANSWER: Affiliate group of girls ages 12-18

Question 18: Name three organizations in which the

Grand Chapter maintains membership.

CORRECT ANSWER: March of Dimes, St. Jude

Research, NAACP

Question 19: National Fees are due on

CORRECT ANSWER: July 1st

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SGRHO FINAL EXAM (UP DATE) |GUARANTEED ACCURATE ANSWERS Question 1: The sorority was founded at CORRECT ANSWER: Butler University; Indianapolis, Indiana Question 2: The sorority became an incorpora...

Get this document $30.00