1 Anatomy and Physiology 6th Edition Marieb Test Bank
SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.
Figure 1.1
Using Figure 1.1, match the following cavities:
1) Thoracic cavity.
Answer: C
2) Cranial cavity.
Answer: A
3) Abdominal cavity.
Answer: D
4) Vertebral cavity.
Answer: B 1 / 4
2
Figure 1.2
Using Figure 1.2, match the following descriptions to the most appropriate letter on the diagram:
5) Information about body temperature is sent through afferent pathways to the brain.
Answer: C
6) Free nerve endings in the skin detect changes in skin temperature (getting colder).
Answer: B
7) Appropriate response information is sent through efferent pathways.
Answer: D
8) A change in the temperature of the external environment (getting colder).
Answer: A
9) Skeletal muscles respond with shivering reflex which provides heat to return the body's temperature to a homeostatic balance or "ideal" value.
Answer: E
MATCHING. Choose the item in column 2 that best matches each item in column 1.
Match the following systems to their functions:
10) Provides the force to move bones about their joints.
Answer: A
- Muscular 2 / 4
3 11) Responds to environmental changes by transmitting electrical impulses.
Answer: C
12) Provides a ridged framework to support the body and stores minerals.
Answer: A
13) Prevents water loss, entry of germs into the body and synthesizes vitamin D.
Answer: B
- Skeletal
- Integumentary
- Nervous
Match the following systems to their functions:
14) Controls the body with chemical molecules called hormones.
Answer: B
15) Delivers oxygen and nutrients to the tissues.
Answer: A
16) Produces antibodies that attach to foreign substances.
Answer: C
17) Removes and filters excess fluid from tissues.
Answer: C
- Cardiovascular
- Endocrine
- Lymphatic/Immune
Match the following examples of feedback mechanisms:
18) Used for changes in blood glucose levels.
Answer: B
19) Used for changes in blood pressure.
Answer: B
20) Used for blood clotting.
Answer: A
21) Used for childbirth.
Answer: A
- Positive feedback
- Negative feedback 3 / 4
4
Match the following systems and organs:
22) Arteries, veins, heart.
Answer: E
23) Trachea, bronchi, alveoli.
Answer: C
24) Adrenal glands, pancreas, pituitary.
Answer: A
25) Esophagus, large intestine, rectum.
Answer: B
26) Kidneys, bladder, ureters.
Answer: D
- Endocrine
- Digestive
- Respiratory
- Urinary
- Cardiovascular
Match the following cavities and organs:
27) Stomach.
Answer: B
28) Heart.
Answer: A
29) Uterus.
Answer: B
30) Brain.
Answer: C
31) Lungs.
Answer: A
- Thoracic
- Abdominopelvic
- Cranial
Match the following regional terms and common terms:
32) Arm.
Answer: B
33) Buttock.
Answer: A
- Gluteal
- Brachial
- / 4