- | Page
SLP 5125 NEURO EXAM
QUESTIONS AND VERIFIED
ANSWERS 100% GUARANT EED
PASS
Question 1: What are the functions of the frontal lobe?
CORRECT ANSWER : personality, mood, executive
decision, motor, speech expressive lang, reasoning, attention, planning, thinking
Question 2: What are the functions of the temporal lobe?
CORRECT ANSWER : Language comprehension, visual
and spoken lang, memory
Question 3: What are the functions of the parietal lobe?
CORRECT ANSWER : sensory perception and
interpretation spatial orientation, recognition, emotion, prosody
Question 4: What are the functions of the occipital lobe?
- | Page
CORRECT ANSWER : vision, process information from
retinas
Question 5: What is the function of afferent nerves?
CORRECT ANSWER : sensory, towards CNS
Question 6: What is the function of efferent nerves?
CORRECT ANSWER : motor, away from CNS/brain
Question 7: What is the function of Wernicke's area?
CORRECT ANSWER : language comprehension
Question 8: What is the function of Broca's area?
CORRECT ANSWER : Controls language expression -
an area of the frontal lobe, usually in the left hemisphere, that directs the muscle movements involved in speech.
Question 9: Which of the following is the thalamus'
auditory center?
- | Page
CORRECT ANSWER : Medial geniculate body
Question 10: What is the group of specialized cells called
where cranial nerve VIII inputs into the brainstem?
CORRECT ANSWER : CNC (cochlear nuclear
complex)
Question 11: The vestibular portion of cranial nerve VIII
inputs into the brainstem at the vestibular nuclear complex (VNC), which consists of four nuclei on each side of the brainstem
CORRECT ANSWER : True
Question 12: Which tract mediates the vestibulocollic
reflex?
CORRECT ANSWER : Medial vestibulospinal tracts
Question 13: Which type of aphasia is characterized by
patients being echolalic (i.e., repeating what others say)?
CORRECT ANSWER : Transcortical sensory aphasia
- | Page
Question 14: Which structure is associated with the
condition hyperacusis?
CORRECT ANSWER : Inferior colliculus
Question 15: The main organ of the vestibular system is
the cochlea.
CORRECT ANSWER : False
Question 16: Tonographic representation refers to the fact
that the cochlea's basilar membrane is arranged by tones and this representation is maintained throughout the central auditory system.
CORRECT ANSWER : true
Julie is a 46-year-old college professor who has experienced tinnitus and a slow loss of her hearing in her left ear over the past year and a half. Her neurologist ordered an MRI, which revealed amass on the vestibular branch of her left cranial nerve VIII. Julie's neurologist counseled her that it would be best to monitor the growth