SPC Exam Questions And Answers

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

SPC Exam Questions And Answers

Question 1: Core Competencies of the Lean Enterprise

CORRECT ANSWER : Lean-Agile Leadership, Team and

Technical Agility, DevOps and Release on Demand, Business Solutions and Lean Systems Engineering, Lean Portfolio Management

Question 2: SAFe Configurations

CORRECT ANSWER : Full, Large Solution, Portfolio,

Essential

Question 3: SAFe Core Values

CORRECT ANSWER : Alignment, Transparency, Built-in

Quality, Program Execution

Question 4: Steps of SAFe Implementation Roadmap

CORRECT ANSWER : Reaching the Tipping Point, Train

Lean-Agile Change Agents, Train Executives, Managers, and Leaders, Create a Lean-Agile Center of Excellence, Identify Value Streams and ARTs, Create the Implementation Plan, Prepare for ART Launch, Train Teams and Launch the ART, Coach ART Execution, Launch More ARTs and Value Streams, Extend to the Portfolio, Sustain and Improve

Question 5: Why SAFe?

CORRECT ANSWER : Engagement, Time-to-Market,

Quality, Productivity

Question 6: Pillars of SAFe House of Lean

CORRECT ANSWER : Respect for people and culture, Flow,

Innovation, Relentless improvement

Question 7: What is the purpose of the House of Lean?

CORRECT ANSWER : To deliver value in the shortest

sustainable lead time.

Question 8: Value Statements of Agile Manifesto

CORRECT ANSWER : Individuals and interactions over

processes and tools, Working software over comprehensive documentation, Customer collaboration over contract negotiation, Responding to change over following a plan

Question 9: Principles of Agile Manifesto

CORRECT ANSWER : • Our highest priority is to satisfy the

customer through early and continuous delivery of valuable software. • Welcome changing requirements, even late in development. Agile processes harness change for the customer's competitive advantage. • Deliver working software frequently, from a couple of weeks to a couple of months, with a preference to the shorter timescale. • Business people and developers must work together daily throughout the project. • Build projects around motivated individuals. Give them the environment and support they need, and trust them to get the job done. • The most efficient and effective method of conveying information to and within a development team is face-to-face conversation. • Working software is the primary measure of progress. • Agile processes promote sustainable development. The sponsors, developers, and users should be able to maintain a constant pace indefinitely. • Continuous attention to technical excellence and good design enhances agility. • Simplicity--the art of maximizing the amount of work not done--is essential. • The best architectures, requirements, and designs emerge from self-organizing teams.• At regular intervals, the team reflects on how to become more effective, then tunes and adjusts its behavior accordingly.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

SPC Exam Questions And Answers Question 1: Core Competencies of the Lean Enterprise CORRECT ANSWER : Lean-Agile Leadership, Team and Technical Agility, DevOps and Release on Demand, Business Soluti...

Get this document $30.00