Sport First Aid 5th Edition Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

Sport First Aid 5th Edition Exam QUESTIONs and Answers 100% Pass

QUESTION 1: Which of the following actions can an athletic

trainer perform to assist with injury or illness prevention?

CORRECT ANSWER: D. develop individualized preseason

conditioning programs

QUESTION 2: A coach's legal duties include

CORRECT ANSWER: E. all of the above

QUESTION 3: Athletic trainers (ATCs) are nationally certified

allied health professionals trained specifically in athletic injury and illness

CORRECT ANSWER: E. all of the above

QUESTION 4: A coach's primary duty is to minimize the risk

of injury to the athletes under his or her supervision.

  • | Page

CORRECT ANSWER: A. True

QUESTION 5: When is a prime time for athletes to stretch to

achieve long-term improvements in their flexibility?

CORRECT ANSWER: D. during cool-down, and preferably

after light jogging or walking

QUESTION 6: Which of the following is considered part of a

medical emergency plan?

CORRECT ANSWER: E. all of the above

QUESTION 7: Which of the following items should be

included in your first-aid kit?

CORRECT ANSWER: E. A and B

QUESTION 8: The golf team is caught on the course in a

thunderstorm. They should

CORRECT ANSWER: E. seek shelter in a building

  • | Page

QUESTION 9: Rotator cuff muscles

CORRECT ANSWER: D. assist with throwing and swinging

a racket

QUESTION 10: Growth plates are

CORRECT ANSWER: B. located at the ends of bones

QUESTION 11: Tension injuries are caused by

CORRECT ANSWER: D. tissues being stretched beyond their

normal limits

QUESTION 12: Strains are to muscles what sprains are to

ligaments.

CORRECT ANSWER: A. True

  • | Page

QUESTION 13: Strains are to muscles what sprains are to

ligaments.

CORRECT ANSWER: E. A and C

QUESTION 14: An automated external defibrillator assesses

the

CORRECT ANSWER: E. B and C

QUESTION 15: Which of the following is true regarding the

use of an AED?

CORRECT ANSWER: D. If a shock is indicated, make sure

no one is touching the athlete before pressing the shock button on the AED.

QUESTION 16: Which of the following is true about CPR

compressions?

CORRECT ANSWER: C. They fill the lungs with oxygen.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Sport First Aid 5th Edition Exam QUESTIONs and Answers 100% Pass QUESTION 1: Which of the following actions can an athletic trainer perform to assist with injury or illness prevention? CORRECT ANSW...

Get this document $30.00