Sport First AID ASEP Answers 100+ Questions Updated Version Completed
Question 1:
T/F After you dislodge a foreign object from an athlete's throat with the Heimlich maneuver, the athlete's breathing returns to normal. In this case, the athlete can return to play.
CORRECT ANSWER: False
Question 2:
T/F Strains are to muscles what sprains are to ligaments.
CORRECT ANSWER: True
Question 3:
T/F To ensure an athlete's safety, it is okay to remove a shin guard that is pushing into a possible tibial fracture and hindering first aid care.
CORRECT ANSWER: True
Question 4:
You should move a critically ill or injured athlete when:
CORRECT ANSWER: there's danger from traffic, the athlete
is out in a lightning storm
Question 5:
T/F Venous bleeding is characterized by rapid bleeding of dark red blood.
CORRECT ANSWER: True
Question 6:
To avoid the peroneal nerve, do not place ice:
CORRECT ANSWER: on the outside of the knee, behind the
fibula
Question 7:
Once emergency medical personnel arrive, your role does
NOT include:
- continuing cardiopulmonary resuscitation
- explaining how the injury occurred
- taking charge of crowd control
- describing the first aid care that you provided
- any of the above
CORRECT ANSWER: NOT e (any of the above)
Question 8:
An athlete should NOT be allowed to participate if she has:
- a cold
- ringing in her ears
- slight shoulder pain after, but not during, activity
- a bruised fingernail
- b and c
CORRECT ANSWER: NOT a or e (Correct answer is b: ringing in her ears)
Question 9:
Which of the following items should be included in your first- aid kit?
- sterile gauze
- safety glasses
- iodine
- all of the above
- a and b
CORRECT ANSWER: NOT a (Correct answer is d: all of the above)
Question 10:
While performing the emergency action steps for a responsive athlete, you ask if she's okay, and she responds "yes," but she is gasping and clutching her throat. Your next action should
be to:
- slap the athlete on the back
- check for signs of circulation
- begin the Heimlich maneuver
- encourage the athlete to cough
- none of the above
CORRECT ANSWER: NOT c (Correct answer is d: encourage the athlete to cough)