- | Page
TABC FINAL EXAM V2 (LATEST
UPDATE) QUESTIONS &
ANSWERS| GRADE A| 100%
CORRECT (VERIFIED SO LUTIONS)
Question 1: If you are charged with
selling/providing/delivering alcohol beverages to an intoxicated person, the penalty is a Class B Misdemeanor.For the first time offense, the maximum monetary penalty
could be:
CORRECT ANSWER: $500
Question 2: The best way to determine if a person is of
legal age to purchase alcohol is to:
CORRECT ANSWER: Check their ID for date of birth
Question 3: When checking an ID for age, which of the
following forms of identification would offer you some protection as seller?
CORRECT ANSWER: A Texas drivers license issued
by the Department of Public Safety
- | Page
Question 4: An expired driver's license can be used as
proof of age for alcohol purchases as long as the individual can answer questions about personal information on the license.
CORRECT ANSWER: False
Question 5: When checking an ID, make sure the
description matches the person, the photo matches the description, and...
CORRECT ANSWER: Both A and B
Question 6: An individual can legally have both a Texas
Driver License AND a Texas ID Card?
CORRECT ANSWER: False
Question 7: Which of the following factors may impact a
person's Blood Alcohol Concentration (BAC)?
CORRECT ANSWER: Gender
- | Page
Question 8: If a person does not have the normal use of
mental or physical faculties because they have been
drinking alcohol, they would legally be considered:
CORRECT ANSWER: Intoxicated
Question 9: In an approved public entertainment facility,
which of the following is allowed?
CORRECT ANSWER: A patron may enter or leave a
licensed premise with an open alcoholic beverage as long as they remain in the facility.
Question 10: Today is February 23, 2022. Which guest
could you legally sale/deliver alcohol to?
CORRECT ANSWER: Someone born January 2, 2001
Question 11: A sign of intoxication could be a guest who
is screaming loudly and cursing at the TV during a football game.
CORRECT ANSWER: True
- | Page
Question 12: If a customer presents an ID where the
physical description does not match the photograph or the
person:
CORRECT ANSWER: Do not accept the ID as proof of
age because it may be forged or altered ID.
Question 13: Which of the following would be considered
a "Tamper proof container"?
CORRECT ANSWER: A container with a lid that is
placed in a bag, and the bag is sealed with a staple.
Question 14: How long is your TABC certification valid?
CORRECT ANSWER: 2 years
Question 15: By taking this course, you cannot be held
liable if you sell to a minor or intoxicated person.
CORRECT ANSWER: False
Question 16: In which situation is it legal for a minor to
purchase alcohol?